Наночастки з чайного листя здатні лікувати рак

Учені винайшли спосіб виробляти квантові точки чайного листя, що використовують, серед іншого, для лікування раку без побічних ефектів, повідомляє «Eurekalert».

Квантові точки – це крихітні частки розміром менші за 10 нанометрів. Їх можна отримувати за допомоги хімічних реакцій, та це дає доволі багато побічних ефектів. До того ж вартість їх виходила доволі високою.

Однак учені з університету Суонсі встановили, що виробляти такі частки можна дешевше й менш токсично, використовуючи чайне листя. Воно містить велику кількість з’єднань: поліфеноли, амінокислоти, вітаміни й антиоксиданти. Дослідники змішали екстракт чайного листя із сульфатом кадмію й сульфідом натрію, отримавши зрештою квантові точки. Отриманий розчин нанесли на ракові клітини, взяті зі злоякісної пухлини легенів. Квантові точки проникали до ракових клітин і руйнували близько 80% із них.

Квантові точки можуть застосовуватися в антимікробній фарбі або у сонцезахисних кремах. Надалі дослідники планують відкрити власну фабрику з виробництва таких наночасток.  

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *