Зовнішнє незалежне оцінювання вдосконалюється?

За словами Олесі ПОКОРНОЇ, керівника освітніх проектів Чернівецького представництва Громадянської мережі «ОПОРА» в Чернівецькій області працювало 9 пунктів тестування. Для цього обрали найкращі навчальні заклади, тож, у порівнянні з минулими роками, умови значно покращилися.

Перші три дні заходу характеризувалися масовими запізненнями та відсутністю потрібних документів у абітурієнтів. На кожному ПТ не допущено приблизно по 10 людей.

Під час складання тестів громадські спостерігачі виявили недоліки в роботі інструкторів і незначні порушення в самих учасників ЗНО. Наприклад, інструктори не завжди наклеювали наліпку із штрих-кодом на пакет, тестування могли розпочинати на 5 хв. раніше тощо. Деякі абітурієнти користувалися мобільними телефонами, спілкувалися між собою, користувалися шпаргалками.

Найбільше абітурієнтів складало географію (90%), найменше – хімію (77%).

Представники Громадської мережі «ОПОРА» пообіцяли, що будуть моніторити і вступну кампанію-2010 в вуіх вузах Буковини. Нинішнього року збільшено кількість предметів для вступу. Тож можуть виникнути непередбачувані труднощі. Але «ОПОРА» до цього готова. Крім того, для детального моніторингу тепер візьмуть два вузи. Минулого року детально велося спостереження лише в одному з них.   

Любов КАФАНОВА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *