Розпорядження про проведення остаточних розрахунків з громадянами, які постраждали внаслідок стихії на Буковин

Прем’єр-міністр України Микола Азаров підписав розпорядження від 28.07.2010 р. №1584-р «Про виділення коштів для проведення остаточних розрахунків з громадянами, які постраждали внаслідок стихійного лиха, що сталося 22-29 червня 2010 р. у Чернівецькій області».

«Для проведення остаточних розрахунків з громадянами, які постраждали внаслідок стихійного лиха, що сталося 22-29 червня 2010 року у Чернівецькій області, виділити Чернівецькій облдержадміністрації 45 млн. грн», – зазначається в документі.

Відповідно до цього розпорядження, грошова допомога потерпілим буде виділятися в такому порядку: власникам житлових будинків, які повністю зруйновані або не підлягають відновленню – по 100 тис. грн; сім’ям, відселеним із житлових будинків, які підлягають капітальному ремонту – по 30 тис. грн; сім’ям, житлові будинки яких пошкоджені – по 5 тис. грн на сім’ю».

Остаточна сума грошової допомоги зменшується на суму авансової виплати для забезпечення належних умов проживання постраждалому населенню.

Розпорядженням передбачена також компенсація усім категоріям постраждалих у зв’язку із руйнуванням та пошкодженням господарських будівель і дачних будинків з розрахунку 50 гривень за 1 кв. метр загальної площі кожної будівлі, будинку. При цьому до розрахунку включається не більше ніж 30 кв. метрів загальної площі будівлі, будинку. За відсутності інвентарної справи на господарську будівлю, дачний будинок для виплати допомоги використовуються дані господарських книг.

Крім того, компенсується втрата сільськогосподарської продукції на присадибних ділянках та городах з розрахунку 50 гривень за одну сотку. При цьому до розрахунку включається не більше ніж 30 соток загальної площі присадибної ділянки чи городу.

Здійснюється також компенсація у зв’язку із загибеллю великої рогатої худоби з розрахунку 2 тис. гривень за одну тварину, молодняку великої рогатої худоби з розрахунку 800 гривень за одну тварину, свиней з розрахунку 500 гривень за одну тварину, коней з розрахунку 2 тис. гривень за одну тварину, овець та кіз з розрахунку 300 гривень за одну тварину, кролів з розрахунку 50 гривень за одну тварину.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *