Зірки попереджають: людству час порозумнішати

Наступний рік обіцяє нам цілу низку непересічних подій, від наслідків яких залежить, якою дорогою піде далі людство, чи збережеться нинішня цивілізація. Хоч яке крихітне зернятко надії на перемогу розуму, – але воно існує і ним треба скористатися.

Загальні проблеми світової спільноти, як завжди, вступатимуть у конфлікт з геополітичними інтересами окремих країн, які претендують на роль провідників і вчителів для усього людства, – і проблема в тому, що усі уряди у своєму політичному і бізнесовому егоїзмі повинні нарешті усвідомити, що їхні країни, як і всі решта, – складові єдиного цілого. А катастрофа, до якої вони штовхають людство, обов’язково захопить і їх самих!

На події 2009-го впливатимуть певні космічні явища вже від останніх днів 2008-го, коли Марс на шляху до Козерога пройде через взаємодію з Сонцем і зовсім на межі 2008/2009 – з Плутоном. Це означає, що всі амбіції, плани й проекти наступного року закладені вже в середині грудня 2008-го. Наступний успіх уже змодельований – так само як невдачі.

2009-й починається зі входження Меркурія до сузір’я Водолія, а Венери – до Риб. Це означає, що на політичній арені обміняються місцями країни-лідери та аутсайдери, яких ми сьогодні не готові ще розглядати всерйоз.

Фінансова криза і економічний безлад суттєво переформатують картину світу: вони забиратимуть сили в теперішніх «диригентів», розчищуючи шлях для нових гравців. Зокрема, таким учасником, що може стати Китай, який вже досить тривалий час рветься у лідери, або деякі африканські країни.

2009 року Сатурн двічі (5 лютого і 15 вересня) перебуватиме у протистоянні з Ураном, провокуючи періоди вибухової нестабільності. Вплив Сатурна можна порівняти з комп’ютерною програмою, яка викидає попередження «Помилка!» кожного разу, як людство не бачить можливих наслідків своїх вчинків. А вони можуть бути фатальними.

У березні зібрання планет у Водолії спричинить появу відкриттів, які приголомшать людство, – у таких сферах як економіка, фінанси, суспільний устрій та екологія. На нас очікує серйозний прорив у технологіях, хоча наразі важко передбачити вектор впливу цих новацій.

10 липня Нептун та Юпітер знову ненадовго зійдуться у Водолії. А 21 липня має відбутися повне сонячне затемнення. І безпосередньо після нього Сонце переходить із сузір’я Рака до Лева. Виникає ймовірність релігійних війн, які можуть докорінно змінити карту планети. Нагадаймо, що останній грузино-осетинський конфлікт, до якого, як у воронку, затягнуло значну частину людства, в тому числі й нашу Україну, розгорівся одразу після сонячного затемнення у серпні 2008-го.

Найбільш небезпечний для людства період почнеться 15 листопада 2010 року, коли створиться складна конфігурація із Сатурном у Терезах і Плутоном у Стрільці. Крім усього іншого, Плутон керує ядерною енергією, і дай Боже, аби це означало лише загрозу її застосування!

Від 20 грудня наступного року Марс розпочне так званий ретроградний рух у сузір’ї Лева, що також тягне конфлікти, нестабільність, протистояння глобальних інтересів.

Збройні конфлікти залишаться в політичному арсеналі людства, але Нептун та Юпітер вкупі з малою планетою Хирон, які впливають на війни та владу, наприкінці наступного року знову зберуться у сузір’ї Водолія. Це сузір’я позитивно впливає на розвиток гуманності та стабільності. Людство не має права на легковажність і марнотратство, слід вдатися до практичності, ощадливості і ретельного аналізу дій та вчинків.

Вищі сили дають нам іще шанс? Сподіваймося, що люди замисляться про потенційні можливості примирення перед обличчям спільної небезпеки.

Алла ЧУЖИНСЬКА, астропсихолог, спеціально для «Версій»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *