Зазирнемо у рік Дракона

Та підготуємось до зустрічі 2024-ого, стихія якого – молоде й зелене дерево



Дракон – це міфічна істота, грізна й небезпечна. Але володарі років, за східним гороскопом, різняться кольором і стихією. А Дракон, якого ми очікуємо 10 лютого 2024 року і проводимо 28 січня 2025 року, за кольором буде Зеленим і за стихією – Дерев’яним. І значить це для нас, що наступний рік, якщо вірити астрологам, буде легшим, ніж два попередні.

Яким буде прийдешній рік
Дракон як символ є сутністю небезпечною. Але Дракон Дерев’яний може пристосуватися до будь-яких несприятливих умов, адже йому підвладні і суша, і вода і небо. Молоде й зелене дерево обіцяє настання періоду високого гуманізму, коли на перший план у світі нарешті вийде Людина, а не політичні чи економічні інтереси.
Новорічної ночі на 2024 рік ми керуємося такими правилами: яскраве, святкове оформлення оселі, багато блискучих прикрас та гірлянд, танці та рухливі ігри, щедрі подарунки та вишукані пригощання.
Ви нагадаєте, що прийдешній рік – високосний? Східні астрологи стверджують: Дракони не бояться труднощів і готові ризикнути. Поділіться цими прогнозами з рідними та знайомими: щастя й радощів стає більше, коли ними ділишся.

Як його зустрічати: стіл, ялинка, одяг тощо
Дракон перебирає на себе обов’язки господаря і наполягає, щоб усі святкові пригощання були зі свіжих і натуральних продуктів. У центрі меню – м’ясо (лише не крільчатина!), його можна приготувати будь-яким способом і доповнити рибою, салатами, десертами. Фантазія підкаже вам, як зробити фігурки драконів з крему чи паштету, з крилами із зелені та очками з ікринок.
Стелимо зелену скатертину з натуральної тканини, а на відкритій дерев’яній стільниці – натуральну серветку під кожний прибор. Холодні страви без підливи викладаємо на дерев’яних деках чи блюдах. Скористайтеся дерев’яними салатницями та сотейницями. А поруч з деревом – порцеляна з різнобарвними малюнками.
Зеленому Дерев’яному Дракону пасують такі кольори: зелений; золотий; сріблястий; червоний; білий. Якщо ви вважаєте, що ці кольори вам не личать, згадайте про коричневий, фіолетовий усього спектру відтінків та бордовий. Головне, щоби у вашому вбранні були присутні стрази, паєтки, кольорове каміння та інша блискуча атрибутика. І безперечно – смак і відчуття міри.
Натомість відмовтеся від кольору гіркого шоколаду, темного жовтого, чорного та синього. Дракону вони не подобаються, бо символізують спокій та сумирність, навіть деяку буденність. Символ року ж підтримує людей активних, готових опинитися в центрі уваги.
Зачіска, манікюр, педикюр, макіяж, одяг – усе має бути продумане до дрібниць. Чоловікам, звісно, легше вдягтися на свій смак – менше варіантів, а жінкам хочеться виглядати особливо бездоганними новорічної ночі. Найбільш доречними образами, як ніколи, стануть луки з блискучим одягом. І це не обов’язково мають бути золото й срібло, нині в тренді кольорові варіанти блискучого оздоблення, наприклад, декор паєтками, шовковими облямівками, бісером. Можна додати цікаві брошки, браслети, намиста і ланцюжки з багатьох низок. Бахрома та пір’я, максідовжина, асиметрія крою, незвичні рукави, вечірні комбінезони, сукня-піджак, незвична спідниця з топом або вибагливою блузою – все у ваших руках і волі. Чоловіки ж можуть вдягнутися, залежно від формату вечірки і у вишуканий костюм, і у святкову сорочку зі штанами, і навіть у светр чи пуловер.
А завершимо поради тим, з чого, власне й починається новоріччя – ялинкою. Саме вона наповнює оселю святковою атмосферою і навіть визначає місце, в якому слід шукати подарунки.
Новорічне деревце не обов’язково має бути зеленого кольору. Якщо ви ставите ялину штучну, вона може бути будь-якого кольору. У продажу трапляються цілком білі, сріблясті чи золотисті ялинки. За китайською філософією (феншуй), правильно вибране місце для ялинки стане магнітом для щастя, статків і кохання.
Скажімо, верхівка новорічної ялинки вважається антеною для позитивної енергії, тому вона не повинна впиратися у стелю. Якщо поставите дерево у лівому дальньому куті, ви привабите до оселі гроші. А якщо у лівому ближньому – знайдете нові знайомства. Ялинка, розміщена у правому куті, допоможе отримати баланс у особистому житті.
Якщо ж розмістите дерево в центрі, то зможете зміцнити здоров’я, адже центр кімнати – це місце, де зосереджується життєва енергія. Коли ж вас ваблять мандри, ставте ялинку на північному заході приміщення.
Дракон у східній культурі символізує імператорську владу та багатство. Він прагне розкошів та яскравості. Яскраві різнобарвні кулі, декоровані паєтками та бісером, розсипом кольорових скелець чудово компонуються із ялинкою і натуральною, і штучною і навіть просто з декоративними композиціями. Насичені та соковиті кольори можуть бути присутніми й на актуальних цього року метеликах, від дрібних й до 20 см у розмаху крил. Великі банти та квіти чудово поєднуються із великими новорічними кулями.
Гірлянди можуть бути виконані у стилі китайських гігантських драконів, яких там носять у свята. І звісно ж, ви можете повісити дерев’яні іграшки, серед яких трапляються олені, ті ж кулі, підвіски і навіть моделі саней.
Додайте ще символи багатства й процвітання: червоні конверти з грошима, золоті монети й ланцюжки.
Іграшки помаранчевого кольору також можуть бути чудовим вибором для зустрічі 2024 року. Цей колір асоціюється із сонцем, радістю життя і традиційними новорічними мандаринами, що безперечно сподобається Дракону. Доповніть помаранчеві кулі та фігурки золотистими стрічками та великими квітками, це створить розкішний декор.
Така ялинка не лише сподобається Драконові, але й, за легендою, може привабити до вашої домівки фінансовий розквіт.
Щасливих свят!
І перемоги нам у цьому новому році!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *