За службову недбалість – три з половиною роки тюрми

Саме стільки отримав голова правління кредитної спілки «Бісер», залишивши вкладників «з носом»

Кримінальну справу  щодо колишніх голови правління та головного бухгалтера кредитної спілки «Бісер» було порушено ще у серпні 2009 року. Їм інкримінувалося привласнення  понад 1 млн. 420 тис. грн.

12 березня 2012 року Першотравневий райсуд м. Чернівців визнав екс-керівника спілки винним у вчинені злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України – службова недбалість і призначив покарання. Суд частково задовольнив також цивільний позов кредитної спілки до її колишнього керівника про відшкодування шкоди на суму майже 250 тис. грн. Кримінальну справу стосовно колишнього головного бухгалтера закрили. Про це повідомила прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Натомість громадяни, які звернулися до прокуратури за допомогою, під час досудового слідства були допитані як свідки, а тому потерпілими чи цивільними позивачами їх не визнали. Прокуратура стверджує, що на стадії судового розгляду, вкладники могли звернутися до суду з відповідними заявами про визнання їх потерпілими, про що їм нібито неодноразово роз’яснювалося. Проте вони чомусь цього не зробили. Одне слово, вкладники прогавили момент і  втратили можливість повернути свої гроші.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *