За минулу ніч фахівці Чернівціводоканалу збудували каналізаційний колодязь у центрі міста

Каналізаційні мережі в центрі Чернівців побудовані одними з перших в Україні – понад 100 років тому. Ми нині користуємося ними. Та оскільки вони великі за діаметром, доводиться сумлінно за ними пильнувати, бо можуть спричинити велику шкоду історичному центру міста у випадку витоку або несправності.

Для полегшення обстеження даної ділянки, вирішили збудувати додатковий колодязь у районі вул. Університетської,1. Щоби не спричиняти затори на дорозі та не ризикувати життям наших фахівців, роботи вирішили проводити вночі.

Удень завезли необхідні матеріали, підготували асфальт для нічних робіт. Після 21.00 розпочали розкопки для встановлення бетонних кілець. Коли ж докопалися до каналізаційної труби, з’ясували, що у стикові з нею проходять газова труба та кабелі зв’язку. (А невже у місті немає плану розташування підземних комунікацій? – «Версії»). Далі роботи довелося проводити вручну – розкопування, виймання гравію тощо.

Через виявлені комунікації – газові труби та кабелі зв’язку стало зрозуміло, що залізобетонні кільця встановити не можливо, бо вони завеликі. Швидко прийняли рішення встановити замість них меншу за діаметром трубу, яка, на щастя, була в наявності на складі підприємства.

Близько третьої ночі роботи завершили: колодязь глибиною 4 метри змонтували, ділянку вверх за течією промили.

Сьогодні планують закінчити роботи з благоустрою, а вже потім – обстежувати старі мережі більш точно та ретельно.

Як наголосив генеральний директор КП «Чернівціводоканал» Андрій Колесник, «чим більше в місті якісних оновлених мереж, тим комфортніше жити його мешканцям».

Про це повідомила Пресслужба «Чернівціводоканалу»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *