Чому вигідно поліклініці «Гравітон» приєднатися до міської поліклініки №1

 

Завтра, 7 жовтня, буде продовжена вереснева сесія, яка пішла на перерву 28 вересня під час розгляду питання про реорганізацію поліклініки, що на Гравітоні. Її планували приєднати до міської поліклініки №1. Ось що з цього  приводу написало на своєму сайті Управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради.

 

«…Завтра (йдеться про 29 вересня – «Версії») 70-літні мешканці мікрорайону «Гравітон», а також люди з інвалідністю, онкохворі, хворі на COVID-19 знову поїдуть до свого лікаря за 7 кілометрів від дому – у поліклініку №1 на вулиці Шкільній. Бо сьогодні, 28 вересня, на сесії Чернівецької міської ради питання наближення меддопомоги до мешканців цього великого мікрорайону не дали можливості проголосувати. Доступність жителів великого масиву до медичних послуг намагалися вирішити шляхом приєднання КНП «Поліклініка «Гравітон» до КНП «Міська поліклініка №1».

Кілька разів керівництво управління охорони здоров’я разом із заступником міського голови Юрієм Лесюком зустрічалися з колективом поліклініки «Гравітон», запевняючи їх, що таке приєднання не призведе до скорочення медичного персоналу.

«Усі люди, які працюють в закладі, що приєднується, залишаються на роботі. Тобто трудова угода між працедавцем і працівником не розривається», – зауважив Юрій Лесюк.

«Метою об’єднання двох поліклінік є надання мешканцям мікрорайону «Гравітон» комплексу доступних медичних послуг. Мешканці цього мікрорайону підписали 7,8 тисяч декларацій з терапевтами та сімейними лікарями саме цього медзакладу. Серед цих пацієнтів – 423 особи з інвалідністю, які змушені їздити з Гравітону у поліклініку на вулицю Шкільну, щоби потрапити на прийом до лікаря чи отримати рецепт на ліки, – зазначила Наталія Калмикова, начальниця управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради. – Водночас, поліклініка «Гравітон» має лише 3 пакети медичних послуг з НСЗУ, тоді як міська поліклініка №1 – 8 пакетів. А це – гарантований фінансовий стан, що дає змогу підприємству стабільно розвиватися. Зокрема, лише за останній час за зароблені гроші медустанова придбала гастровідеоскоп, УЗД-апарат, автомобіль. Лікарі отримують в середньому 14 тисяч гривень зарплати, тоді як медики поліклініки «Гравітон» – 7 тисяч.

Таким чином, від об’єднання цих двох медичних підприємств однозначно виграють як пацієнти, так і медики».

До сесійної зали прийшли також медики поліклініки «Гравітон», в.о. директора КНП «Міська поліклініка №1».

Свою думку щодо об’єднання двох медзакладів висловив Заслужений лікар України, Почесний громадянин Чернівців, завідувач кардіоонкогематологічного відділення Чернівецької обласної дитячої лікарні Михайло Гнатюк.

«У зв’язку з тим, що йде реформа, нам треба об’єднуватися. Я не кажу робити це сьогодні чи завтра. Але нікого не треба викидати, можна зробити ротацію, – зазначив Михайло Гнатюк. – Дійсно, доїхати людині з інвалідністю з Гравітону на Шкільну – це важко. У поліклініці «Гравітон» є паліативний пакет на знеболення? Робіть його! Ми, на жаль, цього року втратили 4-х дітей, усіх – старших 15 років. У нашій лікарні теж нема знеболювальних препаратів, а вони дуже потрібні. Давайте подумаємо про людей!»

На жаль, питання допомоги хворим та підтримки медиків перейшло у політичну площину. Робота сесії була заблокована, а рішення не прийняте.»

Завтра  питання гравітонівської поліклкінки вирішуватимуть депутати міської ради

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *