Чернівецька війна за ТВА

або сказ про Василя Забродського – зіркового журналіста з пістолетом

DSC_0362

Без іронії про конфлікт між Василем Забродським і Андрієм та Людмилою Пишними, які ніяк  між собою не поділять телеканал ТВА, писати важко. Новини цієї суперечки нагадують трагікомічні прифронтові донесення.

Так, 28 лютого співвласники телеканалу ТВА повідомили громадськість, що «мало місце прийняття рішення про звільнення Василя Забродського від будь-якого оперативного управління компанією».  Невдовзі Василь Забродський зібрав прес-конференцію, де заявив, про спробу рейдерського захоплення каналу, пригрозивши при цьому, що… стрілятиме в народних депутатів!

 

З повідомлення прес-служби прокуратури

«…28 лютого 2013 року о 10 год. ранку до правоохоронців надійшло повідомлення про те, що невідомі особи увірвались до приміщення на вулиці Червоноармійській, 13 та погрожують фізичною розправою. Після виїзду на місце події слідчо-оперативної групи, до працівників міліції звернувся директор ТОВ «ТРК «ТВА» із заявою про те, що група людей без дозволу зайшла на територію телекомпанії, закрила за собою двері службового кабінету, де він перебував, та спонукала його до участі у зборах засновників ТОВ «ТРК «ТВА», перекривши вихід зі службового кабінету. При цьому, провівши збори, склали невідомі документи, чим їх сфальсифікували…»

 

– Я стрілятиму і в народного депутата, і в будь-якого іншого злочинця. А потім піду палити їх офіси, домівки і бізнеси. І сподіватимусь, що мої дії підтримає народ і ми очистимо Україну, – це вже з нещодавнього Відкритого листа пана Василя до Президента України та Генерального прокурора…

Далі – більше. 1 березня пан Василь не зміг потрапити до бухгалтерії.

– Один із співзасновників телекомпанії ТВА, який є власником цих приміщень, які арендує телекомпанія ТВА, блокує роботу телекомпанії, не допускаючи працівників бухгалтерії до своєї роботи, – в оточенні міліції та автоматників Державної служби охорони, емоційно давав сьогодні зранку ексклюзивний коментар кореспонденту газети «Версії» Василь Забродський. – Сьогодні, 1 березня, ми маємо нараховувати зарплату, вони блокують роботу телекомпанії з метою, щоби, напевне, колектив, не отримавши зарплату, почав ставити мені претензії як керівнику. Зараз стало відомо, що в приміщенні працюють люди з інших організацій, їх пускають через інші двері, а нас не пускають під виглядом ніби витоку газу. Я планую зламати двері!

До орендодавця ні пан Василь, ні міліціонери додзвонитись не змогли. Проте невдовзі на таксі до місця події під’їхали інша співвласниця ТВА – Людмила Пишна, з народними депутатами Андрієм Пишним та Максимом Бурбаком.

– Вчора були збори компанії «СІТІ», співвласницею (51%) якої я є, і сьогодні були збори по компанії ТВА, – прокоментувала пані Людмила. – Ця людина (Василь Забродський – авт.) звільнена, усунена власниками від своїх обов’язків. А він не може заспокоїтись. Рветься до приватних приміщень, чогось хоче, вчора на мене кидався з пістолетом!

– Ця «зірка» не може на Київ вийти, то тут мером хоче бути, або ще кимось. Він собі ціни скласти не може. Тому на нашій проблемі робить піар, – наголосила пані Людмила. А пан Бурбак зловтішно додав: «Ця зірка вже закотилася.»

 

Забродський «отримує незрозуміло від кого вказівки» – стверджує подружжя Пишних.

– Він (Забродський, – авт..) каже «харашо, єсть, слушаюсь», – сказала Людмила Пишна. –  Розумієте? Завжди мені каже: «я собою не керую, мені кажуть». Ну що це таке?

 

– Відкрийте сайт державної реєстраційної служби, і подивіться – хто директор підприємства ТВА. Це, про що вони говорять – так це вони хочуть. Але це не так, – натомість доводить Василь Забродський. – Всередині здійснюється кримінальний злочин, грабують мою бухгалтерію. Я буду вимагати, щоби ламали двері! Треба переконатись, що там нема злочину. Ці народні депутати приїхали натиснути на правоохоронні органи, щоби їх боялися, щоби тут не було незаконних дій! Але тут жодних незаконних дій немає! Є троє злочинців. Було – четверо,та один уже втік, які називають себе охоронною агенцією, а тепер вже приїхала міліція, і вони кажуть «ми ні при чому»!

Схоже, корпоративний конфлікт зараз у щонайгарячішому розпалі, проте чи тепліше від цього глядачам і журналістам телеканалу?

Ігор КОНСТАНТИНЮК, «Версії»

 

Якщо ти не йдеш на збори, то збори прийдуть до тебе!

 

-пістолет-e1362122088371

Керівник телекомпанії ТВА Василь Забродський, погрожуючи пістолетом, намагається втекти зі свого службового кабінету, де співвласники телекомпанії несподівано вирішили провести збори акціонерів.

 

IMG_0256

Людмила Пишна запитувала в оператора телеканалу ТВА: «А де у вас фішка телекомпанії ТВА? Скажіть будь ласка? А у вас всі Васі на каналі ТВА, цікаво? З сьогоднішнього дня ця людина не директор ТВА, щоб ви знали. Це найманий працівник, як і ви. Твої обов’язки закінчились, Василь Іванович! Його прізвища нема навіть серед засновників!»

 

IMG_0248

Міліціонери сьогодні потрапили поміж «двох вогнів»:

Андрій Пишний: «Це персонаж, я не знаю з чиєї волі, з чийого благословення, на сьогоднішній день підкеровує правоохоронними органами. І це буде предметом депутатських звернень. Чому автоматники прибувають на виклик невідомої людини?»

Василь Забродський: «На вас тиснуть, шановні. Міліціонери, не звертайте увагу, це злочинці з депутатськими мандатами!»

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *