На Буковині інспектор прикордонної служби зі спільниками переправляв ухилянтів


Злочинну групу викрило ДБР.
Її члени займалися переправленням чоловіків призовного віку до Румунії. Очолив злочинну схему правоохоронець, який залучив до діяльності трьох своїх знайомих — цивільних.

Правоохоронець володів інформацією про час та місце несення служби прикордонними нарядами. За цими даними він розробляв маршрут, по якому його спільники проводили ухилянтів через кордон.

Члени групи підшукували охочих виїхати з України, збирали їх у Чернівцях, де чекали слушного часу для подальшого переправлення. З однієї людини ділки брали по 4,5-5 тисяч євро, сума залежала від особистих домовленостей.

Після повідомлення від правоохоронця з Чернівців, групу ухилянтів везли до обумовленого місця, звідки вони вночі здійснювали перехід кордону. У такий спосіб зловмисники змогли переправити до 10 військовозобов’язаних.

Наприкінці вересня автомобіль з одним із фігурантів та п’ятьма «клієнтами» був зупинений прикордонниками. Суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Інші учасники злочинної групи намагалися переховуватися від слідства, проте були викриті працівниками Бюро.

Таким чином правоохоронець з трьома спільниками підозрюються в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років.

Наразі правоохоронцю обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 500 тисяч грн. Вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів ще двом учасникам групи.

Процесуальне керівництво здійснює Чернівецька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *