До Банилова-Підгірного з’їхалися гості з усієї Буковини, Закарпаття та Румунії
На фестивалі пили березовий сік і дегустували березовуху – самогон, зварений на березовому соці. Гостей частували банушем із бринзою, грибною юшкою та іншими традиційними буковинськими стравами. На облаштованій на галявині сцені співали й танцювали запальні гуцули, демонструючи обряд гуцульського весілля.
А родзинкою фестини стало весілля справжнє: молодята з Банилова-Підгірного вирішили взяти шлюб просто на березовому святі.
Не забули організатори й про найменших учасників свята: дітей безкоштовно катали на конях та віслюках, а веселі клоуни запрошували їх до ігор.
Фото Сергія Зарайського bukinfo
За словами господині свята, громадської діячки Марини Коняк, головна мета фесту – сприяння розвитку сільського та екологічного туризму на Буковині.
Та для району фестиваль березового соку має й економічний ефект. Це – зайнятість.
– Адже багато хто з місцевих мешканців виготовляє для фестивалю сувенірну продукцію та атрибутику. Збільшується кількість приватних садиб, які надають послуги з сільського туризму, – розповів голова Сторожинецької районної ради Петро Брижак.
Галина Єреміца, для «Версій»