Українка потрапила до фіналу Євробачення-2013

Позавчора ввечері це оголосили в ефірі Першого національного

Ми ж запрошуємо читачів до подорожі вишуканим, напрочуд чистим, відкритим і радісним містом Мальме.

Злата-Огневич (10)

До першої десятки фіналістів, крім Злати Огневич, увійшли також співаки з Молдови, Литви, Ірландії, Естонії, Білорусі, Данії, Росії, Бельгії та Нідерландів. Другий півфінал, під час якого оберуть ще 10 фіналістів, відбудеться сьогодні, 16 травня. Фінал – суботнього вечора 18 травня. Автоматом до фіналу потрапляють країни-засновники конкурсу. Серед них – Німеччина, Іспанія, Великобританія, Франція та Італія. Швеція також у фіналі, бо є країною, яка нині проводить конкурс. Як відомо, Євробачення-2013 відбувається у місті Мальме. Це третє за значенням місто Швеції після столиці Стокгольма та Йотеборга.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ворота до міста, Залізничний вокзал, уже вражає уяву гостей. Його стара частина – мов старовинна церква, а нова – зі скла та бетону – ніби політ птаха…

Мальме – наукове й студентське містечко. Дуже гарне. Центром його життя є міська бібліотека. «Версії» вже писали про неї. Ця книгозбірня зовсім не подібна до наших. Загалом у скандинавських країнах бібліотеки є культурними центрами міст, де люди проводять доволі багато часу.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Герб Мальме можна побачити на бруківці

В центрі Мальме розкидані численні кав’ярні, бари та ресторанчики. Там завжди повно людей. Концертні зали й театри теж не бувають порожніми.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Один із численних театрів міста

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Вуличні артисти – особлива прикмета шведського містечка. Але нездар там не зустрінеш. Виконання високопрофесійне й завжди оригінальне. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Стара частина міської бібліотеки виходить на ставок.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *