Малих буковинців цього літа на моря не повезуть І плавати не навчать

І плавати не навчать

Цьогоріч на оздоровлення та відпочинок дітей в області працюватимуть 445 закладів оздоровлення та відпочинку, з яких 14 – стаціонарних (позаміських), 11 наметових та 29 –  праці та відпочинку. У них оздоровлять 8300 дітей. Ще діятиме 391 пришкільний табір, де одну дитину харчуватимуть на 12-15 грн. на день.

Юні буковинці відпочиватимуть у трьох літніх таборах, підпорядкованих Департаменту освіти – це «Лунка», «Буковинка» і «Перлина гір», у таборі «Ойкос» міської ради, у наметовому таборі, а також у таборах, які виграли тендер: «Вогник Буковини» (вартість путівки 1701 грн. та 1677, 06 грн.), «Дністер плюс» (1554 грн.), «Вербиченька» (1722 грн.), «Юність» (1722 грн.), «Зелені пагорби» (1636, 95 грн.). Пільгові ціни на путівки (тобто на ті, вартість яких покриває Департамент освіти) цього року навіть нижчі, ніж минулорічні – адже коштів на оздоровлення дітей виділено більше. Відтак за кошти обласного бюджету планують оздоровити 1735 дітей (торік – 1510).

Цього року освітяни відмовилися від оздоровення дітей за межами області, зокрема – на морських узбережжях. Окрім високої вартості путівок, до цього спонукала й неможливість покрити витрати на далекий переїзд. Тільки діти пільгових категорій зможуть отримати путівки до таборів «Артек» і «Молода гвардія», яких надходитиме 50-70 щозміни.

Гострим залишається й питання навчання дітей плавати. Відповідь лаконічна: це неможливо. Адже береги буковинських водойм не мають статусів пляжів. Лише у «Вогнику Буковини» є умови для плавання.

Для батьків, які бажають самостійно придбати дітям путівки, чиновники обіцяють до 25 травня розробити «дорожну карту літніх таборів» з усіма контактами. Тим часом для вирішення нагальних питань можна звертатися до управління сім’ї, молоді та гендерних питань за тел. 52-34-92.

Вл.інф.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *