Як правильно вибрати обладнання для маркування

У рамках законодавства на більшість товарів, які надходять до магазинів і аптек, потрібно наносити маркування. Це основні відомості про виріб, його виробника, склад, призначення, використання, термін придатності. Така інформація цікавить покупця, бажаючого придбати продукт або річ.
Маркувальні машини, представлені тут https://domino-kiev.com.ua/solutions/for-product-ua/products, підходять для нанесення знаків та символів на будь-які типи носіїв. Компанія «Домінанта» пропонує моделі для ліків, кабелів, труб, напоїв, паперу, гофрокартону тощо. Це сучасні пристрої, які працюють швидко та забезпечують високу якість символів.

Що таке маркувальна машина та коли вона необхідна


Маркування наносять не тільки для виконання вимог законодавства. Це необхідно для швидкої ідентифікації товару під час його обробки або проведення інвентаризації. Наявність корисної та потрібної споживачеві інформації мотивує зробити покупку. Нанести її швидко й просто можна за допомогою спеціального обладнання.
Маркувальна машина ー пристрій, який зовні може бути схожий на звичайний принтер, проте за призначенням відрізняється від нього. Це універсальна техніка, яку використовують у різних сферах промисловості. Можна підібрати моделі для складних, агресивних умов, встановлення в обмеженому просторі.
Обладнання наносить інформацію на тару, упаковки, коробки, поверхню товарів або етикетки. Без нього неможливо обійтись у сфері торгівлі, адже продати продукцію без її маркування неможливо. У складському господарстві маркувальне обладнання значно спрощує процес ідентифікації, обліку та проведення інвентаризації. Головне ー вибрати машину, яка підійде для конкретного напрямку діяльності.

Які бувають маркувальні принтери


Важливий критерій вибору обладнання ー принцип його роботи. Від цієї характеристики залежить, які витратні матеріали потрібно буде купувати. Також кожна маркувальна машина підходить для певних типів носіїв, хоча можна вибрати й універсальні варіанти, використання яких майже не обмежене.

Залежно від принципу роботи маркувальні пристрої поділяються на декілька типів:
• термоструйні. Універсальні, прості у використанні моделі, які забезпечують високу якість друку. Підходять для нанесення умовних символів і зображень на фольгу, пластик, плівку, картон та інші непористі поверхні;
• струменеві. Так називається обладнання, яке друкує безконтактним цифровим способом, наносить на поверхню краплі фарби або чорнила. Воно може подавати витратний матеріал уривчасто або безперервно;
• термотрансферні. Ці маркіратори купують тоді, коли передбачено роботу з делікатною й тонкою упаковкою. Процес друку передбачає використання стрічки, на лицьовій стороні якої знаходиться фарба ー вона просто переноситься на носій шляхом точкового нагрівання;
• лазерні. Це потужні та універсальні пристрої, які друкують на високій швидкості різні обсяги інформації, в тому числі декілька рядків тексту. Їх використовують тоді, коли потрібно наносити маркування безпосередньо на сам товар.
Під час вибору пристрою для маркування звертають увагу на швидкість, із якою він друкує, а також ширину, простоту використання, дозвіл. Велике значення мають також інтерфейси підключення та можливість дистанційного керування.
Принтери, які використовують для маркування, необхідні в торгівлі, у складському господарстві, під час проведення інвентаризацій. Сучасні машини від компанії «Домінанта» можна інтегрувати у виробничий процес та постійно використовувати без зайвих зусиль з боку оператора.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *