Якщо верхівка України почне очищуватися від агентів впливу Росії

І. СМЕШКО: «Якщо верхівка України почне реально очищуватися від агентів впливу Росії, спливуть старі зв’язки. Нікому в нашій політичній еліті цього не треба»

 

Ігор Смешко: «У суспільстві накопичується критична маса протестних настроїв. Влада, що позбавляє себе очей та вух, призначаючи на посади лояльних до неї людей, а не професіоналів, втрачає управління».

 

Величезна проблема України полягає в тому, що російська агентура має серйозний вплив не лише у силових та військових відомствах України, але й серед політичної еліти. На цьому наголосив колишній начальник Головного управління розвідки Міноборони і голова Служби безпеки (2003-2005) генерал-полковник Ігор Смешко у інтерв’ю виданню «Гордон.

«Це справді величезна проблема. Від початку української незалежності Росія корумпувала частину наших політичних еліт, посадила їх на газову голку, у відповідь вони підняли російський триколор у своїй риториці. Ті, кому труби не вистачило, змушені були підняти прапор Євросоюзу. Але трагедія в тому, що в Україні досі немає жодної справжньої партії, яка щиро сповідує принципи європейської демократії», – сказав Смешко.

Колишній очільник розвідувальних відомств підкреслив, що українська  влада не зацікавлена в очищенні усіх структур від прямих агентів впливу з РФ, оскільки «спливуть старі зв’язки».

«Подивіться на українську опозицію та чинну владу, підрахуйте, скільки з них перетікало туди й назад, прослідкуйте, які в них фінансово-економічні зв’язки між собою. Невже ви думаєте, що ці люди зацікавлені у ґрунтовній чистці навіть відкритих агентів впливу нашого противника? Якщо українська верхівка почне реально очищуватися  від російських агентів впливу, тут же спливуть їхні власні зв’язки й контакти, у відкритому доступі з’явиться критичний об’єм інформації одне проти одного. Нікому в нашій політичній еліті цього не треба», – впевнений Смешко.

Екс-голова СБУ додав, що вимивання професіоналів з розвідувальних та професійних структур почалося 2005 року, при президентові Ющенку, і триває досі. Справжніх професіоналів, на думку Смішка, підмінюють лояльними політичними призначенцями.

«У суспільстві накопичується критична маса протестних настроїв. Влада, що позбавляє себе очей та вух, призначаючи на посади лояльних людей, а не професіоналів, втрачає управління. Рано чи пізно в системі, в якій працюють політичні призначенці, запускаються незворотні вибухові процеси. Влада забуває, що саме професіонали кажуть правду, дають об’єктивну, адекватну та реальну картину, а політпризначенці думають лише про подальший підйом кар’єрними сходами і кажуть лише те, що від них хочуть почути. Принцип політичних призначень працює досі», – підкреслив Смешко.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *