Інфоторба

На Буковині найбільше заробляють будівельники, найменше – медики та соціальні працівники

Розмір нарахованої буковинцям зарплати в липні становив у середньому 3152 гривні  на одного штатного працівника, що на 14,1% більше відповідного періоду минулого року й становить 2,6 мінімальних зарплат, – повідомив Держстат області. Це  ледь більше 70% середньої зарплати по Україні. По галузях: в освіті –  3062 грн., будівництві – 3639 грн., промисловості – 3498 грн., сільському, лісовому та рибному господарствах – 3288 грн. В охороні здоров’я і наданні соціальної допомоги – 2523 грн.

В цілому по Україні середній розмір зарплати за липень п.р. становив 4390 грн. Найбільше по Україні заробляють у Києві.

Надходження податку на VIP-автівки у Чернівцях наближається до мільйонної позначки

За 7 місяців поточного року чернівецькі власники елітних автомобілів перерахували до місцевого бюджету 920,0 тис. грн. транспортного податку. Лише у серпні казна отримала 641,7 тис. грн. податку на автівки, – повідомив Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівці. Податок на дорогу іномарку з об’ємом двигуна понад 3000 куб.см., яка експлуатується до 5 років, становить 25 тис. грн. на рік, якщо ж авто придбане посеред року, податок складе лише 2083 грн. на місяць. Штраф у разі  несплати податку складе 9 тис. грн.

Обласна рада зібрала до школи первачків-переселенців

У приміщенні ГО «Волонтерський рух Буковини» голова обласної ради Михайло Гайничеру вручив портфелі зі шкільним приладдям на суму 900 гривень кожній житині із 112-ти школярів-переселенців зі Сходу України та Криму, – повідомила прес-служба обласної ради. Підтримка учнів з сімей переселенців – це лише невелика частина проекту обласної влади, який передбачає також реконструкцію житла для переселенців, фінансову підтримку для започаткування на Буковині власної справи, тренінги з питань розширення підприємницької діяльності для внутрішньо переміщених осіб, відкриття Соціально-консультативного центру для переселенців.

І з горя не нап’єшся: від 1 вересня суттєво зросли ціни на спиртне

Від 1 вересня 2015 року щонайменше на 10% зростуть мінімальні оптові та роздрібні цін на алкогольних напоїв. Оптова ціна 1 літру 96%-го спирту зросте до 175,96 гривень, як повідомив Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях. Таким чином, півлітра горілки коштуватиме щонайменше 55 грн. проти нинішніх 50,  за півлітра коньяку платитимо від 85 грн. Найдешевша пляшка віскі обійдеться у 109 грн. замість 99 нинішніх. Подорожчає й біле ігристе вино: пляшка 0,7 л  коштуватиме від 50 грн. Ціна на решту вин зросте від 25 до 27 грн за пляшку.

Закон України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» передбачає за оптову чи роздрібну торгівлю спиртним за цінами, нижчими від  встановлених мінімальних, штраф у розмірі 100% вартості отриманої партії товару, але не менше 10 тис. грн.

новини України

Міноборони розробило нову воєнну доктрину  України

З досвіду майже півторарічної війни у Міноборони України закінчили підготовку головних стратегічних документів оборонного планування з метою стримування воєнної агресії Росії в Донбасі. Про це заявила представник Міністерства оборони полковник Вікторія КУШНІР. За інформацією прес-офіцера, оборонне відомство України підготувало Воєнну доктрину України, Концепцію розвитку сектору безпеки та оборони, Концепцію  державної цільової оборонної програми розвитку озброєння та військової техніки ЗСУ на 2015-2020 роки, а також Стратегічний оборонний бюлетень.

На розгляд  уряду внесений проект державної цільової оборонної програми оптимізації та реорганізації ЗСУ на наступні два роки. Головним пріоритетом є «створення високо мобільних, професійних, добре оснащених Збройних Сил, готових до виконання завдань за призначенням для забезпечення обороноздатності держави».

Нагадаємо, перша редакція Воєнної доктрини незалежної  України була прийнята Верховною Радою 19 жовтня 1993 року. Друга її редакція прийнята Указом Президента 15 червня 2004 року, повідомляє  ЛIГАБiзнесIнформ

На низку університетів чекає ліквідація

В Україні вже закрили 76 університетів та їхніх філій

Як зауважив міністр освіти Сергій КВІТ на засіданні Кабміну, «…у нас забагато університетів, не всі мають право так зватися. Ми закрили за цей час 76 університетів та їхніх філіалів. Ця політика триватиме, ми «укрупнятимемо» університети, зміцнюватимемо найкращі університети у великих університетських центрах та в обласних центрах. Вступна кампанія дає нам щодо цього великий оптимізм».

Нагадаємо, що до рейтингу найкращих ВНЗ світу увійшли 6 українських університетів

Державну службу зайнятості розпустять

Замість нинішніх центрів зайнятості в Україні з’являться Національні агентства зайнятості

– Служба зайнятості активним пошуком роботи для людей не займається, тому її повністю реорганізують, практично розпустять, – заявив міністр соцполітики Розенко. –Ми будемо змінювати підходи до роботи на ринку праці. Це не будуть державні служби та державні чиновники, це буде мобільна сучасна сервісна служба, яка надаватиме людям послугу з працевлаштування, – розповів він. – Та щоби запустити цей процес, потрібні зміни до законів України. Ми порушимо монополію держави на роботу на ринку праці в Україні. Якщо людина не знайде собі робочого місця, пропонуватимемо послуги перенавчання, – зазначив міністр.

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *