Випускні відбудуться поза школою

27 травня в усіх школах пролунають останні дзвоники, а 28 травня випускники отримають атестати про середню освіту та відсвяткують випускний. І хоча цьогоріч випускників удвічі менше, ніж минулими роками, на святкування це не вплине.

– Нині з чернівецьких шкіл вийде майже вдвічі менше випускників, ніж минулими роками. Лише 21-а школа має випускні класи. Торік 11-ті класи шкіл Чернівців закінчили 1450 учнів, у 2009 році – 1417, – каже Василина МАЛИШЕВСЬКА, начальник Чернівецького міського управління освіти. – Сьогодні маємо 845 випускників. Із них 120 отримають медалі. Скільки буде срібних, а скільки золотих – наразі сказати не можу, адже ще не завершилася державна підсумкова атестація.

Василина Семенівна зізнається, що вона, мабуть, чи не найщасливіший керманич від освіти. Адже цього року серед чернівецьких учнів є 59 переможців міжнародних і всеукраїнських олімпіад та конкурсів. А це – рекорд для Чернівців.

– Учень гімназії №2 Андрій Волков показав найкращі знання на світовій олімпіаді з біології. Цей хлопець – гордість нашого міста, – каже Василина Семенівна.

У суботу випускникам вручатимуть атестати на урочистій церемонії у навчальних закладах у присутності вчителів і батьків. О шостій годині вечора срібних та золотих медалістів нагороджуватимуть медалями на Театральній площі міста.

– Випускні вечори у межах навчальних закладів суворо заборонені. Так само, як і збір коштів на подарунки вчителям і школі, – нагадує Василина Малишевська. – Але батьки хочуть, щоби прощання зі школою запам’яталося дітям на все життя, тому замовляють святкові вечори у ресторанах. Це їхнє право. Головне, щоби ініціаторами та організаторами таких вечорів не були вчителі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *