На підкуп виборців у студмістечку Чернівців організатори витратили 20 тисяч гривень

ВИБОРЧІ ВИТРАТИ / 
 

На купівлю голосів студентів Чернівецького університету організатори витратили 20 тисяч гривень. Про це йдеться у вироку Шевченківського районного суду, який опублікований в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Троє студентів Чернівецького університету, яких засудили за підкуп виборців, зізналися у купівлі 71 голосу за одного з кандидатів у депутати міськради.

Засуджені особи погодились організувати купівлю голосів студентів у сумі 350 грн за голос. За це вони мали отримати по 500 грн за кожен знайденого “продажного” студента.

Зокрема, у вироку суду йдеться про те, що засуджені особи отримали від кандидата у депутати міськради 20 тисяч гривень на купівлю голосів студентів.

Судом доведено, що передача грошей для оплати куплених голосів відбулася в машині кандидата марки “BMW X-5” 24 жовтня на вул. Небесної Сотні, неподалік приміщення обласного діагностичного центру.

Проте, після отриманої суми грошей, ці троє засуджених студентів, діючи всупереч домовленостям із кандидатом у депутати міськради, вирішили пропонувати студентам не по 350 грн, а по 250 грн за голос.

За кілька днів вони знайшли 71 студента, які погодились продати свої голоси за 250 гривень.

В судовому порядку обвинувачені студенти визнали себе винними у фактах організації підкупу голосів на виборах.

Суд присудив усім трьом покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки і звільнив їх від відбування цього покарання з іспитовим строком один рік.

http://www.bukinfo.com.ua/

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *