Попереднього голову податкової Чернівецької області відновлено на посаді

Лише третій керівник, який очолює протягом останніх трьох років державну податкову службу України, несподівано відновив справедливість щодо незаконно знятого з посади у квітні 2008 року голови обласної податкової адміністрації в Чернівецькій області О. Г. Фищука. Нинішнього керіника ДПА області п. Козловського призначено його заступником. Отакі круті повороти долі вже не є несподіванкою для українських високопосадовців.

Значно гірше почуваються у цій ситуації працівники обласної податкової, адже 55 тис. грн компенсації виплачуватимуться з її фонду зарплати. До речі, така ситуація є незрозумілою, як і багато чого іншого у функціонуванні нашої держави. Адже Фищука знімали не буковинські податківці. Чому ж тоді саме вони страждають через провину вищого керівництва, залишаючись без доплат? Хіба не логічніше було б, аби компенсацію повертали з кишені винного?

За вимушений прогул від 7 квітня 2008-го по 12 травня 2009 року Олександру Фищуку виплатять 55 тис. грн компенсації

Та було б справедливіше, коли й наступні 2 роки не вилетіли з робочого стажу Фищука. Не з власної ж волі він залишався вся без роботи й далі, вже після рішення суду на його користь. Тим паче, що звертався й у ДПА України та державну виконавчу службу. Але там зволікали. Зрештою, якщо Олександр Григорович напише позов до суду, то йому відшкодують і цей втрачений для стажу період.

Тим часом у податковій системі України відбувається реорганізація: ДПА називатиметься ДПС, тобто адміністрація перейменовується на службу. Тож за 2 місяці всі податківців писатимуть заяви на звільнення. Та чи всіх приймуть назад? Це вже інше питання.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *