Незаконні витрати водоканалу сягнули далеко за півмільйона гривень

Державні кошти, як правило, витрачаються доволі легко – не свої ж бо. Так, за повідомленням прес-служби КРУ в Чернівецькій області, протягом 2008-2010 років водоканал оплатив завищену на 308,3 тис. грн вартість виконаних ремонтно-будівельних робіт на насосних станціях. Сталося це внаслідок завищення сімома підрядниками обсягів робіт, крім того, вони завищили в актах приймання виконаних робіт витрати на експлуатацію машин і механізмів, загальновиробничих витрат та неправильно застосували розцінки.

Ревізори виявили також, що 2008-го року підприємство придбало паливо-мастильні матеріали та щебінь за цінами, які перевищували середньоринкові. Як результат, державному підприємству, яким поки що є водоканал, завдано збитків на 260,9 тис. гривень. Зафіксовано також й інші порушення, що потягнули загальною сумою на 677,3 тис. грн. Нині вже відшкодовано з них 137,3 тис. грн. А ще на цьому підприємстві платили повну зарплату студенту-п’ятикурснику денної форми навчання, який працював водієм.

За результатами перевірки двох осіб притягнули до адміністративної відповідальності, а на одну особу складено протокол про адміністративне правопорушення – порушення законодавства про здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти, який і передано до суду. Матеріали ревізії також переда ли УДСБЕЗ УМВС України в Чернівецькій області. Мабуть, саме міліція і прокуратура відповість на запитання, до чиїх кишень пішли бюджетні гроші.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *