“Справа рюкзаків”: за що заарештували сина Авакова

У НАБУ офіційно повідомили про затримання екс-заступника міністра та ще двох осіб. Затриманих підозрюють у розтраті понад 14 млн грн.

Детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з Спеціальною антикорупційною прокуратурою затримали колишнього заступника міністра внутрішніх справ України, представника фірми-переможця тендеру з постачання рюкзаків та ще одну приватну особу. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Згідно з повідомленням, їх затримали за підозрою у розтраті понад 14 млн грн.

За версією слідства, у 2015 році зазначені були особи причетні до закупівлі коштом Міністерства внутрішніх справ України рюкзаків за ціною, суттєво вищою за середньоринкову. За інформацією досудового розслідування, товар не був поставлений вчасно та до того ж не відповідав вимогам,  встановленим МВС України, внаслідок чого державі було завдано збитків в розмірі понад 14 млн грн.

“Осіб затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру. Правопорушення кваліфіковано за ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»)”, – йдеться в повідомленні.

Зараз правоохоронці проводять невідкладні слідчі дії та встановлюють коло причетних осіб.

У Бюро наголосили, що розслідування наведених фактів здійснюються з 2016 року.

Як повідомлялося, НАБУ прийшло з обшуками до сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра. Слідчі дії тривають у рамках розслідування щодо рюкзаків, які МВС закупило наприкінці 2014 на початку 2015 року. За словами екс-радника міністра внутрішніх справ Іллі Киви, детективи НАБУ затримали сина Авакова

За даними ЗМІ, детективи Національного антикорупційного бюро України затримали сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександром, а також колишнього заступника очільника МВС Сергія Чеботаря. 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *