У Дніпрі вперше в Україні почали вирощувати чорний ферментований часник. Про це пише Agrotimes.
Зазначається, що чорний часник виробляється відповідно до класичної азійської технології – методом природної ферментації в умовах високих температур і певної вологості, без додавання жодних барвників і хімічних речовин. За рахунок цукру й амінокислот, що виділяються за цей період, часник набуває чорного кольору.
При цьому повідомляється, що компанія використовує виключно вітчизняну сировину та отримала повне узгодження технічних умов на виробництво ферментованого часнику в Україні. Потужність виробництва становить понад 200 кг на місяць.
Поки що чорний часник постачають лише ресторанам та під замовлення. У майбутньому ж планується вихід на торгові мережі і, навіть, експорт.
Зазначається, що чорний ферментований часник має пряно-солодкий аромат. Він гіпоалергенний. Позитивно впливає на травну, кровоносну, серцево-судинну систему й на весь організм у цілому. Після ферментації в часнику значно зростає вміст антиоксидантів та фруктози.