Від мобілізації не сховаєшся

Понад 4,5 тисячі повісток вручено буковинцям станом на 4 лютого 2015 року. Майже 1,5 тисячі з цих військовозобов’язаних мають право на відстрочку за сімейними обставинами. Понад 2 тисячі проходять медкомісію.
300 військовослужбовців уже відправили до військових частин, – повідомив військком Чернівецької області Віталій ЧУРАЙ кореспонденту «Версій».

Віталій Чурай наголосив, що ті, що не відкривають двері домівок чи не підписується за отримання повістки, не уникнуть призову.
– Ми передаємо документи до міліції, прокуратури, СБУ, де їх відповідним чином розглядають. Силові структури дуже нам допомагають. Складаємо акти на тих, хто відмовляється або їхні батьки кажуть, що діти не проживають за даною адресою.
Обласний військком висловив сумніви у тому, що тим, хто ухиляється від мобілізації, вдасться переховуватися протягом усіх 210 діб, які виділені для мобілізації.
– Йдеться про захист держави. Ті ж бізнесмени.. Хто захищатиме їхній бізнес? Один із основних обов’язків кожного громадянина – захист держави.
По-друге, є ж хлопці, яких призвали у березні-квітні минулого року. Вони винесли на своїх плечах основний тягар, відстояли Україну. Ці хлопці зменшили територію, захоплену терористами, створили умови для нашої перемоги. Ми повинні їх замінити. Захист держави не повинен бути справою однієї частини населення. Навіть по-людськи, по-чоловічому – їх слід замінити. Хлопці потребують відпочинку.
Що ж до тих, хто переховується від мобілізації, Віталій Чурай запевнив, що їх розшукуватиме міліція:
– І від кого вони ховаються? Від самих себе? Чому їх, їхніх батьків та дітей повинні захищати інші? – риторично запитав військком.
Натомість, ті, хто переховуються, мають свої аргументи: вони стверджують, що держава кинула своїх захисників напризволяще, а, крім того, вони не хочуть брати участь у громадянській війні.

Юлія БОДНАРЮК, «ВЕРСІЇ»

АНОНС
У наступному числі «Версій» читайте про захворювання, які можуть бути підставою для комісування чи відстрочки від мобілізації.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Від мобілізації не сховаєшся”