Обсяг виробництва молока в Україні в січні-жовтні 2020 року склав 8,02 млн тонн, що на 4,1% менше, ніж за аналогічний період минулого року, повідомила Держслужба статистики. При цьому господарства населення скоротили виробництво молока на 5,8%, а підприємства збільшили на 0,3%. За даними Держстату, виробництво яєць в країні за 10 місяців зменшилося на 1,6%, до 14,093 млрд штук, скоротилося як на підприємствах, так і в господарствах населення. Виробництво м’яса в Україні скоротилося на 1,2%, до 2,7 млн тонн. При цьому виробництво м’яса на підприємствах залишилося на тому ж рівні, що і в січні-жовтні минулого року, а населення скоротило виробництво на 3,8%.
Вам також може сподобатися
Україна в ХХ столітті пережила декілька страшних хвиль голоду, викликаних нелюдською політикою страховлад – червоної та коричневої. Найчастіше згадують голодомор 1932-1933 рр., потім голод 1946-1947 рр., від якого особливо постраждали наша область і сусідня Молдова. На Півдні і Сході України не забули і про голодний 1921 рік. Проте чомусь дуже рідко говориться про страшний голод, який розпочався на окупованій гітлерівцями території України взимку 1941-1942 рр. Його сімдесяті роковини виповнюються нині.
Завтра, 14 лютого о 15.00 годині в Чернівецькому обласному художньому музею відбудеться відкриття персональної виставки «Під знаком Ероса -2» відомого буковинського художника, […]
Але ув’язнення колишня директорка фонду соцстрахування в Чернівцях уникне 20 листопада Першотравневий районний суд Чернівців призначив покарання за привласнення шляхом підробки та […]
22-23 квітня 2013 року у Дніпропетровську проходила ХІ Всеукраїнська конференція-конкурс науково-дослідницьких робіт школярів «Зоряний шлях». Організатори конференції – Національний центр аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова та Дніпропетровський національний університет ім. О. Гончара. Вітаємо Яну Юркову з Дипломом ІІІ ступеня і Ольгу Никитюк з грамотою за найкраще наукове дослідження.