Уже не податківці

204 службових перевірки провели від початку року працівники антикорупційного підрозділу ДПА в Чернівецькій області. За їхніми результатами порушено 2 кримінальні справи стосовно працівників податкової інспекції Чернівців, які «забули» застосувати штрафні санкції за актом перевірки приватного підприємця.

Від початку року на Буковині задокументовано 8 випадків порушення Закону «Про боротьбу з корупцією».

2 випадки виявлені на Хотинщині. Податківець знехтував адмінпротоколами на приватного підприємця, а його колега задекларував недостовірні дані.

На Глибоччині інспектор ДПІ за хабар «закрив очі» на те, що підприємець торгував алкоголем за цінами, нижчими від встановлених урядом мінімальних. Попередження отримав і керівник цього підрозділу за неналежну боротьбу з корупцією.

На Заставнівщині податківець видав фальшиву довідку про відсутність заборгованості, а інший без жодних на те законних підстав оформив платнику одноразовий патент. Ще двох працівників департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів ДПА в Чернівецькій області викрили в наданні недостовірної інформації та роботі за сумісництвом. Усі порушники були притягнені до адмінвідповідальності та оштрафовані на суму від 50 до 700 грн, сімох працівників звільнено з податкових органів.

44 керівники підрозділів ОДПС отримали подання про усунення виявлених недоліків та порушень, винесене 71 офіційне застереження, оголошені 34 догани.

За матеріалами ДПА в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *