Умєров про відкликання законопроєкту про мобілізацію: У Міноборони вже підготували новий

Міністерство оборони вже підготувало новий законопроєкт про посилення мобілізації в Україні, найближчим часом його винесуть на розгляд уряду.
Про це міністр оборони Рустем Умєров повідомив на своїй сторінці у Facebook.
“Наша команда вже підготувала нову редакцію законопроєкту з урахуванням всіх пропозицій, погоджених в робочому порядку з депутатами на засіданнях Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Готові виносити його на погодження уряду в найближчий час”, – написав Умєров.
Він нагадав, що попередню редакцію законопроєкту Кабмін відкликав з Верховної Ради. За словами міністра, робоча група працювала над ним останні пів року.
“Цей закон потрібен обороні нашої держави і кожному воїну, який зараз на фронті. Потрібен якнайшвидше. Над мобілізаційним законопроєктом працювали пів року в робочій групі – представники всіх без винятку фракцій парламенту, команди Міністерства оборони, Генерального штабу та низки інших міністерств та відомств”, – додав Умєров, закликавши ухвалити нову редакцію законопроєкту якнайшвидше.
Як відомо, Верховна Рада вчора , 11 січня, відмовилася розглядати урядовий законопроєкт “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби” (№10378), Кабмін відкликав його на доопрацювання.
Нагадаємо також, президент Володимир Зеленський раніше на пресконференції заявив, що Головнокомандувач та Генштаб ЗСУ пропонують додатково мобілізувати 450-500 тисяч чоловіків, на це треба знайти додатково 500 мільярдів гривень.
Після цього Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкти про зміну правил мобілізації та посилення покарання за ухилення від неї. Комітет Верховної Ради з питань антикорупційної політики та Комітет з питань соціальної політики висловили до нього низку зауважень :
Джерело:https://biz.censor.net/n3467123

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *