Україна

«Олійні» штрафи
Найбільші виробники олії ТОВ «Кернел-Трейд» та ДП «Сантрейд» сплатять по 1 млн. грн штрафу до держбюджету за зловживання монопольним становищем 2007 року. Рішення про перегляд штрафних санкцій АМКУ ухвалив, враховуючи визнання підприємцями вчиненого порушення та зниження цін на олію.

Щоб усі почули!
Найбільший в Україні дзвін встановлять в Одеському кафедральному Спасо-Преображенському соборі до його 200-річчя. Вага дзвону складе більше 14,1 т, а діаметр – 3 м. Приводитися в рух дзвін буде спеціальним електронним устаткуванням. Дзвін відливатимуть на спеціалізованому заводі у Воронежі.

Втік – здох – на пам’ятник
Пам’ятник крокодилу Ґодзі встановили на Приморському бульварі в Маріуполі. Метровий крокодил лежить із розчепіреною пащею, хвіст закручений вліво. Знизу підпис: «Ґодзіку маріупольському». Реальний прототип героя жив у цирку шапіто, втік і здох після того, як його знайшли МНС-ники.

Маєш друга!
У Комсомольську встановлять пам’ятник п’яній свині. Вона отримає місце біля забігайлівки «Ласунчик» і нагадуватиме про людей, які напиваються до свиноподібного стану. Свиня лежатиме на животі з розсуненими в різні боки лапами і мордою в кориті.

Вирощене… серце
У донецькому Інституті невідкладної і відновної хірургії зробили операцію, яких в СНД ще не робили. 4-місячній киянці виростили нове серце. Донецькі кардіохірурги вперше в СНД освоїли технологію вирощування клітин серця з так званих стромальних стволових клітин, які беруться зі спинного мозку. Нові клітини серця вводять у тканини хворого органу, що дозволяє оздоровити його і дає можливість людині повноцінно жити далі. У серці дівчинки вони самі почали створювати здорові тканини. Таким чином удалося підвищити ефективність роботи серця дитини не менше ніж на 5%.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *