Світ

Кокаїнові цукерки
Понад 250 кг кокаїну вилучили на кондитерській фабриці в Аргентині. Пакети з наркотиком були заховані у бочках з фруктовою сумішшю айви і персика. Затримано 7 осіб. Кокаїн мали намір переправляти в Португалію та Іспанію.

От тобі й зять!
Колишній зять президента Казахстана Нурсултана Назарбаєва заявив, що готовий свідчити в суді і надати докази у справі про хабарі при розподілі нафтових контрактів. Самого зятя, який нині проживає в Австрії, звинувачують у підготовці державного перевороту і фінансових махінаціях.

Скажені мурахи
Техас атакували орди мурах, яких місцеві жителі прозвали «шаленими» за їхній дивний інтерес до електроприладів і хаотичне пересування. Нашестя комах призвело до численних поломок побутової техніки, а також каналізаційних насосів і пожежної сигналізації.

Метро без машиністів
У найближчі 3 роки в Москві розпочнеться і до 2015 року закінчиться будівництво двох нових ліній метрополітену. Вони будуть автоматичними, тобто працюватимуть за допомогою системи дистанційного керування без машиністів. Така система добре зарекомендувала себе в Європі.

Картонний Париж
Друзі 29-річного Жерара Брійона не розуміли, навіщо він протягом 15 років збирає у гаражі коробки з-під дитячого харчування і порожні супові банки. Його навіть хотіли показати психіатру. А Жерар тим часом майстрував копію рідного міста.
Свою роботу Брійон презентував у власному саду. Копія Парижа менше прототипу рівно у 113 разів. Тут є все: Ейфелева вежа, Лувр, Єлисейські поля, Мулен-Руж і навіть тунель Алма, в якому загинула принцеса Діана. Незважаючи на неоднозначне ставлення французів до цієї жінки, він поклав на цьому місці квіти, тому що до його власного міні-Парижа почали навідуватись й англійські туристи.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *