Учасникам виборчого процесу

Україна стоїть перед вибором, який визначить щонайменше на найближчих 5 років долю країни, напрямок та шляхи її розвитку. Для забезпечення демократичного перебігу виборчого процесу під час виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, реалізації законних виборних прав громадян та запобігання порушенням законодавства Чернівецьке міське управління юстиції здійснює заходи правоосвітнього характеру.

Учасникам виборчого процесу роз’яснюються положення законодавства про вибори, зокрема Закону України від 10.07.2010 № 2487VІ «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів». Для забезпечення необхідної інформації про місцеві вибори для малозабезпечених громадян при Чернівецькому міському управлінні юстиції діє правова громадська приймальня. Там надаються також безкоштовні консультації особам, які потребують соціального захисту та підтримки. Прийом громадян здійснюється кожний перший і третій понеділок місяця від 9.00 до 17.00, з перервою від 13.00 до 14.00.

Виборче законодавство та питання проведення виборів висвітлюються у засобах масової інформації, при проведенні лекцій, виставок, семінарів, круглих столів, днів інформування тощо. Порушуються питання виборчих прав громадян, правових механізмів та можливостей захисту своїх виборчих прав.

У міському управлінні юстиції можна також отримати юридичні матеріали про виборчий процес у державі: Конституцію України, Закон України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», Кримінальний кодекс України, Кодекс України про адміністративні правопорушення тощо. Відповіді на запитання виборці можуть отримати також з методичних посібників та буклетів, розроблених нашими фахівцями.

Громадяни можуть звертатися за адресою: м. Чернівці, вул. О. Кобилянської, 13, тел. 525984.
Крім того, працює телефонна «гаряча лінія»: 571778.

Світлана АФОНІНА, начальник міськуправління юстиції

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *