У німецькому Кельні відбувся найбільший у Європі гей-парад Christopher Street Day

 Участь у заході взяли 30 тисяч представників нетрадиційної сексуальної орієнтації. Подивитися на них прийшли 800 тисяч глядачів, повідомляє Deutsche Welle.

Для параду було організовано 85 спеціальних пересувних платформ, на яких центром міста їхали представники ЛГБТ, одягнуті в карнавальні костюми. Головним девізом заходу стало гасло «Більше ніколи». Таким чином активівсти вшанували пам’ять представників ЛГБТ, загиблих від рук нацистів у минулому сторіччі.

Серію заходів CSD у Кельні відрив міністр юстиції ФРН Хайко Мас. Він закликав припинити дискримінацію представників ЛГБТ і побажав, аби Christopher Street Day так само вільно відзначали у Туреччині, Росії і Польщі.

З історії заходу:

Christopher Street Day був упершее проведений у Нью-Йорку 28 червня 1969 року. У Кельні він відбувається від 1991 року. Під час параду його учасники кидають у натовп презервативи та інформаційні брошури, що розповідають про дискримінацію ЛГБТ-спільноти. Після завершення ходи журі обирає найяскравіші групи і костюми. Переможці, в якості нагороди, відкривають парад наступного року. 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *