У грудні буковинські оперативники затримали 4 групи крадіїв

Про це на підсумковій прес-конференції розповів начальник УМВС України в Чернівецькій області, генерал-майор міліції Микола Харабара

У жовтні-листопаді 2011 року було скоєно серію кишенькових крадіжок на території  МТК «Калинівський ринок». Зокрема, до Садгірського райвідділу звернулась 24-річна жителька села Динівці Новоселицького району, яка повідомила, що на ринку в неї вкрали сумочку, в якій були 2000 євро, 5000 гривень, два мобільних телефони, документи, ключі від будинку та автомобіля – на загальну суму 30 тисяч гривень. А 46-річна жителька села Товтри Заставнівського району, на тому ж ринку, позбулась сумочки, в якій було 1000 доларів США, 400 євро, 1000 гривень та мобільний телефон. Були зафіксовані крадіжки й з меншими сумами збитків. Проведеними оперативно-розшуковими заходами було встановлено причетність до скоєння даних крадіжок трьох жінок 24, 47 та 51-річного віку   та двох 23-річних чоловіків, мешканців міста Кривий Ріг, Дніпропетровської області, які періодично приїжджали на автомобілі в Чернівці задля скоєння кишенькових крадіжок та викрадення майна громадян з сумок. 25 грудня вони в черговий раз навідались до Чернівців і скоїли ще близько десятка крадіжок на суму від 1 до 10 тис. грн кожна. Наступного дня співробітники управління карного розшуку та Садгірського РВ УМВС  по «гарячим слідам» затримали усіх членів групи. Речові докази були вилучені, проводиться перевірка затриманих на причетність до скоєння інших злочинів, як на Буковині, так і по всій Україні.

Наприкінці грудня 2011 року працівники управління карного розшуку затримали ще 2 групи злочинців, які обкрадали квартири громадян. Оперативники затримали двох 27-45-річних, раніше судимих за скоєння крадіжок львів’ян, які впродовж минулого року шляхом віджиму дверей та метало-пластикових вікон скоювали крадіжки з помешкань громадян. Наразі встановлена їхня причетність до скоєння 5-ти крадіжок з проникненням в житло. Предметом злочинного посягання були коштовності, грошові кошти, та комп’ютерна техніка.

Ще 2 квартирні крадіжки здійснила група у складі 2-х жителів Одеси та  жителя Керчі. Усі троє раніше судимі за скоєння злочинів різного характеру. У Чернівцях вони скоїли дві крадіжки грошей та золотих виробів з квартир чернівчан, та повернутись додому з «наживою» завадили чернівецькі оперативники. Усі учасники вище зазначених злочинних груп (Львівської та Одеської) затримані та знаходяться під вартою, речові докази частково вилучені та триває слідство.

Також, у кінці грудня 2011 року працівники управління карного розшуку УМВС України в Чернівецькій області в ході проведення оперативно-розшукових заходів затримали місцеву групу крадіїв. Четверо 19-25-річних жителів Глибоцького району у листопаді скоїли крадіжку з помешкання жителя села Сучевени, де винесли сейф з грошовими коштами та золотими виробами на загальну суму 300 тис. гривень. Вина всіх чотирьох учасників злочинної групи доведена, триває слідство.За всіма фактами порушені кримінальні справи за різними частинами статті 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка).

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *