У дворику Ратуші ярмаркували музиканти, співаки й поети від Текстилки та Шепетівки

Лариса Бережан

 

Вільний вхід (і вихід), прості дерев’яні стільці, кілька разів короткочасний дощ – і море позитиву. Усе це (звісно, окрім дощу) в день Петрівського ярмарку надавали чернівчанам творчі колективи й запрошені гості від Центрального палацу культури Чернівців і Будинку естетики та дозвілля.

«Місце зустрічі» на виїзді…

Традиційні мистецькі зустрічі  від «Текстилки» модерувала незмінна ведуча «Місця зустріч»і Лариса Бережан. Різнопланові та неповторні, з гітарами чи з бубном вражали й тішили, змушували плакати й сміятися Ігор Андроник, чернівецька американка з Рогізни Юлія Косівчук в дуеті з Ольгою Гук, Іванна Стеф’юк із віршами і піснями інших учасників на її вірші, Лариса Бережан за фортепіано, студентка з геофаку Уляна Пілат і співочий директор Текстилки Олександр Мадей. До речі, саме географічну співачку слухачі особливо виділили і в сенсі змісту, і в сенсі музики та виконання бардівських пісень. Скажемо, це може бути початком нового покоління традиційного бардівського руху не лише на геофаці…

Олександр Мадей

 

Хто не побував на імпрезі, але хоче зануритися в її атмосферу, може подивитися чудові й високопрофесійні фото Ігоря Константинюка. От вміє він вловити момент, не віднімеш! Хоча людей з фотоапаратами було таки достатньо. На коротку мить завітали навіть Микола Гаука й Василь Кияшко.

 …і «Ярмарок талантів» від «Мистецької веранди»

Серед колективів Будинку естетики і дозвілля особливо запам’яталося тріо «Слови» з неймовірно талановитим Віктором Перепелюком. Музиканти понаходили старовинні мелодії, які від нашого часу перебували на відстані мало не тисячоліття, й відтворили їх для нас. За навіть невеличкої фантазії легко побачити уявний замок (ще без скла у вузеньких віконницях) і пари в танці на кам’яних плитах підлоги… Музика вічна!

Порадував новими піснями на слова чернівецьких поетів досвідчений турист і бард Ігор Деменчук. Схоже на те, що невдовзі чернівецькі автори матимуть за честь, коли він візьме їхні слова для пісні. Цього разу прем’єра була на слова такої різнобарвної, сонячної й філософічної художниці, упорядниці книг і поетеси Раїси Рязанової.

Байдужих серед глядачів не було: вони просто не ходять на такі імпрези.

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *