У буковинців теж є чого навчитися!

Закордонні гості щомісяця

– Виїзд дипломатичного корпусу організовує відома столична фірма при Київській державній адміністрації, – розповідає Михайло ПАПІЄВ, голова ОДА:. Посли щомісяця відвідують різні області України, щоби ознайомитися з суспільно-політичною ситуацією, подивитися, як живуть люди, познайомитися з їхніми національно-культурними традиціями. Коли дипломати дізналися, що на Буковині при монастирі існує унікальний дитячий притулок, захотіли його побачити. Іноземні гості щиро зізналися, що раніше такого місця, де випромінюється така велика кількість тепла і доброти дітям, вони не бачили. Адже це оазис доброти і дитячого щастя.

Завдяки візиту закордонних гостей розкриються туристичні та рекреаційні можливості Буковини. Посли ознайомилися з інвестиційними проектами. Усього ми представили близько 200 таких проектів. 3-ма з них вже зацікавились…

– Я вражений рівнем життя, яким живуть діти і намагатимусь перейняти ваш досвід. Адже в моїй країні дуже багато притулків, хоча й населення не маленьке…, – говорить Посол федеральної республіки Нігерії в Україні, Естонії, Литві та Латвії, – ця зустріч вразила не тільки мене, а й усіх дипломатів. У кожній країні світу існує проблема кинутих дітей та дітей-сиріт. Тож ми повинні разом робити все, що можливо, щоби підтримати сиріт.

10 весіль

– Дехто думає, що  діти, які перебувають під моєю опікою, виховуються тут лише для того, щоби стати монахами. Але наші діти самі обирають собі життя! Дехто з вихованців вже навчається в Буковинському медуніверситеті, Чернівецькому національному університеті, медколеджі тощо. Деякі вже й одружилися. А цьогоріч гулятимемо аж 10 весіль! – з гордістю в голосі говорить отець Жар.

Любов КАФАНОВА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *