У буковинській «Брусниці» відпочиватимуть кіпріоти?!.

Єдиний робітничо-селянський санаторій краю «Брусниця» відійшов у підпорядкування кіпрської компанії

Чернівецький обласний комунальний санаторій «Брусниця» реорганізують у товариство з обмеженою відповідальністю із залученням приватного інвестора. Таке рішення ухвалили більшістю голосів депутати обласної ради на початку 17-й сесії обласної ради VI скликання, яка, до речі, свою роботу так і не завершила, бо 33 депутати із зареєстрованих 77-ми (загалом в облраді 104 депутати) після перерви не повернулися до зали і кворуму для продовження роботи просто не було. Нагадаємо, що у квітні так само «завершилася» попередня 16-та сесія облради: депутати від провладної більшості після перерви не повернулися до сесійної зали. Тому 5 липня була завершена 16-та і не завершена 17-та сесії. Свого часу, коли опозиція демонстративно на знак протесту виходила з залу, їй робили зауваження керівники ради, ОДА, фракція Партії регіонів. А тепер навіть комісія з регламенту та депутатської етики, яка раніше засуджувала такі дії, мовчить. Подвійні стандарти?..

Уявляєте, щоби громадяни так ходили на роботу? Та, може, наші обранці подібним чином ставляться до депутатської діяльності тому, що вона, так би мовити, здійснюється на громадських засадах і за неї ніхто не платить? Утім, громада усвідомлює, що більшість із  них прийшли сюди вирішувати власні питання, а не займатися громадською діяльністю та допомагати їй, громаді, вирішувати нагальні проблеми життєдіяльності.

Та повернімося до брусницького санаторію. Інвестору – а ним є кіпрська компанія «Енгром Консалтінг Лімітед» – нададуть 75% частки власності на санаторій, а собі Чернівецька облрада залишила лише 25%.

Питання обговорювалося бурхливо й тривалий час, та все ж рішення про реорганізацію підтримали більшістю голосів. Тепер, на думку депутатів, проблема зводиться до виконання інвестором своїх зобов’язань. А серед його обіцянок – покращення умов у санаторію та збереження робочих місць. Хоча без договору це лише слова…

Лідія КИРИЛЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *