Три сучасні спортивні майданчики від «Klitschko Foundation» з’являться на Буковині у травні

Ще 10 шкіл у різних куточках України перемогли у конкурсі «Клич друзів – граймо разом» від «Klitschko Foundation». Серед них і Черепковецька школа на Глибоччині, Рукшинська школа на Хотинщині, Старововчинецький ліцей – також на Глибоччині. На шкільних подвір’ях цих закладів протягом травня установлять сучасні спортивні майданчики  і урочисто їх відкриють.

Цьогоріч конкурс б’є рекорди за усю дванадцятирічну історію проекту. 7388 заявок на встановлення спортивних майданчиків надійшло з усіх регіонів України. А кількість встановлених Фондом у 2017-му майданчиків для занять спортом під відкритим небом сягне  цифри 191.

Участь у конкурсі ініціювали вчителі, батьки і самі діти. Критеріями визначення переможців були: кількість людей, які підтримали школу, переконливість обґрунтування претендентами потреби в спортивному обладнанні саме для цієї школи, прагнення громади вести здоровий та активний спосіб життя і готовність адміністрації школи та місцевого населення брати на себе відповідальність за стан школи та пришкільної території.

Велику роль відіграла активність людей у соціальних мережах, які своїми публікаціями закликали друзів проголосувати за школу.

Організатори підкреслюють, що жоден майданчик не поїде в обласний центр – усі вони дісталися школам у селах та містах від Тернопільської до Луганської області. Досвід проекту свідчить, що у містечках з невеликою кількістю населення люди більше схильні об’єднуватися задля суспільного добробуту.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *