ТРК Буковина розпочинає супутникове мовлення

1 грудня 2009 року Чернівецька обласна державна телерадіокомпанія розпочинає супутникове мовлення. Впродовж 24 годин на добу глядацька аудиторія не тільки Буковини, України, але й усієї Європи отримує чудову нагоду дивитись улюблені телепроекти у зручний час, а також познайомитись з новими телепрограмами, створеними творчим колективом телерадіокомпанії.

Супутникове мовлення дає можливість отримувати найсвіжішу інформацію у найвіддаленішому куточку. Особливо актуальним є це питання, на нашу думку, для мешканців віддалених та гірських регіонів Буковини. До сьогодні люди, що проживають у цій місцевості, маючи комплекти супутникових приймачів, дивились будь-які супутникові телеканали, а бачити телебачення Буковини не мали змоги.

Окрім того, чимало буковинців, та й українців зокрема, нині перебувають за кордоном. Їх думки та прагнення линуть до рідної батьківщини. Вони з великим бажанням очікують на будь-яку інформацію чи навіть звісточку. А вихід ТРК «Буковина» на супутнику «SIRIUS 4» допоможе у цьому.

Це стало можливим завдяки сприянню Держкомтелерадіо України та виконанню Комплексної програми розбудови обласної державної телевізійної мережі в Чернівецькій області на 2009-2012 роки.

Ми сподіваємось, що ця важлива і водночас дуже відповідальна подія, вихід Чернівецької ОДТРК на супутникове мовлення, додасть поштовху до нових творчих здобутків. Розширення глядацької аудиторії сприятиме народженню нових телепроектів, а ми водночас відчуємо дух творчої конкуренції з іншими телеканалами супутникового мовлення. Цікавими для нас, були б і думки телекритиків.

Параметри прийому сигналу з супутника ТРК «Буковина»

Відповідно виникає закономірне питання, як налаштувати вдома супутниковий приймач на прийом сигналу ТРК «Буковина»? Відповідь проста: налаштовуйте ваші приймачі за такими параметрами:

супутник SIRIUS-4
частота 12737
поляризація – вертикальна
швидкість потоку – 6000
похибка – F 3/4

«Творити кожного дня, адже все, що ми робимо, – для людей» – таким принципом керується колектив Чернівецької обласної державної телерадіокомпанії або від нині коротше – ТРК «БУКОВИНА». Постійний творчий пошук, створення нових проектів, долучення нових ведучих доповнює образ каналу. Передачі, які готуються впродовж останніх років для різних вікових категорій та верств населення, задоволення їх інформаційних потреб, утворюють п’ять основних блоків передач.

Інформаційно-аналітичні та публіцистичні програми

Інформаційно-аналітичні та публіцистичні програми – це 14 телепроектів. Про подробиці подій дня глядачі дізнаються першими з випусків «Новин», котрі виходять 5 разів на добу: о 8.00, 10.00, 13.00,16.00, 21.30

А підсумкова щотижнева інформаційно-аналітична програма «Резонанс», яка виходить в ефір кожної суботи о 10.00 та 17.30 дає аналітичну оцінку подіям, що відбувалися впродовж тижня, неупереджені коментарі експертів доповнюють думки, висловлені учасниками тих чи інших подій суспільно-політичного, культурного життя.

Особливе місце в блоці Інформаійно-аналітичних та публіцистичнних програм займають передачі прямого ефіру «Студія А 3: актуально, аналітично, аргументовано» та «Реалії». Це дискусії, обговорення суспільно-політичних тем та перспектив економічного розвитку краю, в яких беруть участь фахівці, експерти, представники влади, громадських організацій і звичайно глядачі, котрі одразу можуть отримати відповідь на проблемні питання.

Телефони прямого зв’язку у студії: (0372) 55-55-01, 55-55-02

Буковина – регіон, який має хороші перспективи для розвитку АПК (аграрно промислового комплексу.) Допомогти людям, котрі працюють на землі, покликана програма «Моє рідне село».

Про визначні спортивні події розказують журналісти передачі «Спорт-драйв».

Передача «Формула успіху» знайомить глядачів з героями, котрі зуміли віднайти свій шлях до вершини майстерності у професії, яку обрали за покликом серця. Саме ця програма намагається щоразу довести: «Успішним може стати кожен!»

Культурно-мистецькі програми

Культурно-мистецькі програми – це 14 проектів, що вже знайшли свого глядача.

«Невигадані історії» відкривають невідомі сторінки з життя відомих людей. В передачі розкриваються таємниці злетів та падінь світових геніїв, непересічних особистостей, знаменитих українців.

Передача «Святині Буковини» відкриває глядачеві багатство духовного світу, знайомить з унікальними культовими спорудами та осередками духовності.

Справжньою енциклопедією мистецтва є програма «Палітра».

У передачі «Подіум її життя» перед глядачем постають образи сучасних жінок, які намагається розкрити ведуча і журналіст, в той же час психолог створює фаховий портрет, а доповнює загальну картину художник. Його малюнок залишається у подарунок героїні, у якої своя, часто нелегка доля. Але вона змогла утвердитись у житті.

Науково-просвітницькі програми

8 науково-просвітницьких програм ведуть глядачів у світ пізнання. Це науковий погляд на звичні та незвичайні речі, явища, події.

«Будьте здорові» – студійна передача, де є місце, і для коментарів провідних фахівців медицини, і конкретним порадам , і анекдотичним ситуаціям, і народним рецептам оздоровлення організму людини.

«Зелений БУМ» – унікальний буковинський маршрут від легенди до првдивих історичних подій, дослідження навколишньої природи, вивчення археології, краєзнавства. Все це відбувається одночасно у пішохідній подорожі чи водній мандрівці, – кожна веде до нових відкриттів і розгадок таємниць.

Розважальні та музичні програми

Телеканал «Буковина» пропонує широкий вибір розважальних та музичних програм. Серед 13-ти проектів беззаперечним лідером ранкового ефіру на теренах області є програма «Доброго ранку, Буковино!». Зустрічі за ранковою кавою з цікавими людьми, різноманітні поради, захоплюючі подорожі, цікавинки з життя буковинців і багато позитивної інформації створюють гарнний настрій кожному глядачеві.

Все про молодіжну творчість можна дізнатися у програмі «Експромт» – новому ток-шоу, в якому беруть участь обдаровані юнаки та дівчата, а експертами є представники старшого покоління, котрі мають свою точку зору на питання, які порушуються у програмі.

Дитячі програми

Блок дитячих програм об’єднує 7 телевізійних проектів.

Унікальним явищем в ефірі каналу Буковина є передача «Буковинчики-веселинчики», в якій казка стає реальністю, не випадково ведучі програми казкові герої, а учасники – діти, котрі разом пізнають світ, розважаються і беруть участь у цікавих конкурсах та вікторинах.

«Моє сонечко» – передача, яка є цікавою не лише дітям, а й батькам, адже дорослі , потрапляючи у світ дитинства, починають краще розуміти своїх дітей, а малюки із захоплення спостерігають і намагаються повторити те, що роблять їх однолітки, а це різноманітні розвивальні вправи, ігри, гімнастика, тощо.

У структурі ТРК «БУКОВИНА» функціонує редакція телевізійних програм румунською мовою, яка презентує цікаві та різнопланові телевізійні проекти:

«Вечірня студія» та „Вечірні зустрічі” (передачі прямого ефіру), «Між минулим та майбутнім», «У нас на Буковині», „Світло рідного слова”, „Одвічні цінності” та „Жіночі долі”, розважальна програма «Перлина».

Найсвіжішу інформацію ви можете знайти на нашому сайті: www.bukodtrk.gov.ua

Буковину пізнає світ!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *