Торгівля дорожчає

Відтепер 9 тисячам підприємців Калинівського ринку доведеться сплачувати на третину більше – зріс ринковий збір. Адміністрація вважає, що вона не збільшила тарифи, а всього лише провела інфляційні перерахунки: золоте правило економіки – жодне підприємство не повинно працювати собі у збиток.

Перший заступник гендиректора МТК «Калинівський ринок» Сергій Столяр пояснив:

– Від 1 січня 2008-го ми не піднімали тарифи ні на копійку. За ці роки витратна частина виросла в рази. Відповідно до інфляційних процесів – це 33%. Вони стосуються кожного, однак, завжди збільшення плати тягне за собою збільшення галасу довкола цього.

Хоча підприємцям такі зміни обгрунтовують вимогами часу та необхідністю, частина з них налаштована вороже, і, навіть, збирались кілька разів пікетувати мерію. На заваді стали морози. На останній сесії міської ради про «Калинку» не говорили, хоча людям обіцяли це зробити.

Того ж дня під стінами міської ради допитували і головного економіста Чернівців. Галина Степанчук, директор департаменту економіки міської ради, сказала:

– 87% підприємців уже сплатили збори за новими тарифами – 88 коп. за метр. Це небагато, наприклад, на «Сьомому кілометрі» в Одесі – 4,40 грн.

Підсумком став висновок ради підприємців міста: тарифи є правильними і економічно обгрунтованими. Базарників заспокоюють: послуги ринку виконуються вчасно і якісно, охорона належна, а відтак і платити є за що… Утім, неналежна пожежна безпека такою й залишається…

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *