Тепер замість ДПА маємо ДПС

Голова податкової служби Микола Козловський повідомив, що на Буковині планується створити сервісні центри, де працюватимуть фахівці, які надаватимуть весь комплекс податкових послуг. Це дасть змогу підприємцям витрачати менше часу на подання звітів, а в перспективі – отримувати послуги без відвідування податкових органів.

Зокрема, уже впроваджені електронні сервіси – «Дізнайся більше про свого бізнес партнера», форум для спілкування, єдина база податкових знань, база даних платників податку на додану вартість, платникам податків про електронну звітність, всеукраїнський проект «Черговий по Україні».

За словами головного податківця краю, ДПС планує обслуговувати представників великого бізнесу у центральному офісі в Києві. Потенційними клієнтами такого офісу наразі є 3 найбільших платників податків на Буковині – «Чернівціобленерго», ТОВ «РОМА», ТОВ «Машзавод», які сплатили за минулий рік 61,5 млн. грн податків (11,5% із загальної суми в області).

Нині в області завершили реорганізацію державної податкової адміністрації. Від 30 січня 2012 року свою діяльність розпочала державна податкова служба (ДПС). Нагадаємо, що при ДПС створено гарячу телефонну лінію 044 284 0007 для забезпечення оперативного реагування на інформацію від громадян про неправомірні дії або бездіяльність з боку працівників ДПС.

Подейкують, що всі керівні посади в ДПС краю обійняли переважно хмельниччани (саме з Хмельницька приїхав до Чернівців пан Козловський). І відтепер полегшення нікому не буде – свояків у них немає. Зрештою, це і непогано, коли б не одне «але». За словами багатьох підприємців, вони вже наперед сплатили чимало податкових платежів…

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *