Тепер свободи й права буковинців захищатиме Микола ХАРАБАРА

Бо саме захист прав і свобод українських громадян визначив як пріоритетне завдання новопризначеного начальника УМВС у Чернівецькій області Миколи Харабари заступник міністра внутрішніх справ України, начальник Головного слідчого управління Василь Фаринник на представленні головного міліціонера краю, яке відбулося у вівторок.

Депутат Чернівецької обласної ради від Партії регіонів, якому полковничі зірки впали на погони у 34 роки, начальник міської міліції, перший заступник начальника обласного УМВС до 2005-го, довірена особа Януковича на виборах Микола Харабара пройшов усі міліцейські щаблі.

А щодо прав і свобод, гадаю, в нього своя особлива думка, оскільки після попередніх президентських виборів кілька місяців посидів у Івано-Франківському СІЗО за підозрою в організації під час президентських виборів 2004 року провокацій проти діячів тодішньої опозиції на виборчих дільницях області.

На його захист виступили тоді депутати чернівецьких міської та обласної рад. І Миколу Харабару було звільнено з-під варти за відсутністю складу злочину.

На представленні Миколи Харабари президія була вщерть заповнена почесними гостями від перших осіб області (крім нового губернатора, який був у Києві) та чернівецького міського голови до очільників усіх силових і контрольних структур. А керівник фракції ПР в облраді Василь Ватаманюк прийшов з величезним оберемком троянд, до яких додав щирі теплі слова привітання.

Заступник міністра Василь Фаринник у вступному слові наголосив, що добре обізнаний із гарними традиціями буковинської міліції та особливостями криміногенної ситуації на Буковині.

Він позитивно оцінив роботу екс-начальника УМВС у Чернівецькій області, генерала Георгія Проскурняка, який 12 березня написав заяву з проханням звільнити його з посади за власним бажанням. Наказ про призначення п. Харабари був підписаний 22 березня. Нині Г. Проскурняк перебуває у резерві міністерства.

Привітання та побажання новопризначеному начальнику УМВС Миколі Харабарі висловили представники керівництва обласної ради, ОДА, міської ради та правоохоронних органів. Микола Харабара подякував за довіру та пообіцяв дотримуватися традицій буковинської міліції.

Людмила ЧЕРЕДАРИК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *