Таємниця міцної родини – у справжніх почуттях

Мистецтво кохати, вміння дарувати щастя, здатність бути справжніми, яскравими, креативними, неординарними, оригінальними, талант мріяти і втілювати мрії на традиційному святі молодих чернівецьких родин на сцені палацу «Академічний» демонстрували учасники одинадцятого конкурсу «Молода сім’я – 2012».

П’ять ідеальних пар натхненно доводили глядачу, що сім’я – найбільша цінність у світі, і що саме вони гідні титулу «Молода сім’я року». Що вони тільки не робили, аби вразити публіку: представляли сімейні кулінарні родзинки, тематичні відеопрезентації «Кохання непідвладне часу», творчі виступи «Вродися та вдайся», театралізовані виступи «Переполох у Чернівцях» або «Нестандартне розслідування слідами кохання». І кожна з пар, по суті, перемогла. Бо кохати і бути коханими – це вже велика перемога, якою доля обдаровує не всіх.

У сім’ї головне любов і повага один до одного

Це – таємниця сімейного щастя вчителя української мови та літератури навчально-виховного комплексу «Любисток» Оксани та музиканта-клавішника ресторану «Камелот» Сергія. Оксана і Сергій Барна знали один одного з дитинства та навчалися в одному класі, але зустрічатися почали лише після школи. І з того часу вже тринадцять років разом. Спільно виховують донечку Іринку та синочка Богдана, є учасниками аматорського колективу «Барвистий розмай».

– Сімейного щастя прагне кожна людина. Якого б злету не зазнала твоя професійна кар’єра, яких би статків ти не нажив, якщо немає гармонії у сімейних стосунках – все це неважливо, – каже Оксана.

Вони з Сергієм переконані, що в сімейному житті вміння вибачатися, пробачати, йти на компроміс – одні з найважливіших. І саме цьому вчать і своїх дітей, бо, дивлячись на щасливих батьків, вони також побудують родини, в яких пануватиме злагода.

Ні миті без руху, ні хвилі без нових вражень

Саме такими нам видалися Олег і Тетяна Басараби, які спочатку заінтригували гостей свята сімейною стравою на морську тематику, а потім кружляли на сцені у танго – танцеві кохання – випромінюючи любов один до одного. Тетяна й Олег люблять подорожувати та стверджують, що найяскравіші моменти їхнього сімейного життя відбуваються в різних містах України.
– Ми вічно кудись їдемо – за найменшої можливості вирушаємо у мандрівку набиратися нових вражень, знайомитися з людьми, – каже Олег. – Ми вже об’їздили всю західну Україну: були в Мукачево, Новодністровську, Хотині, Кам’янці-Подільському, Хмельницькому, Івано-Франківську, Луцьку, Львові.

У їхньому спільному житті немає нічого стандартного, схожого, подібного, рутинного – роблять те, до чого лежить душа, те, чого хочеться цієї миті. Свята відзначають яскраво і весело, а буднів у них немає, бо їх Олег і Таня також перетворюють на свята.

– Свята нас супроводжують від того дня, як ми розписалися. Це було торік 21 грудня, потім були новорічні і різдвяні свята, потім день закоханих, – посміхається Тетяна. – Ми даруємо одне одному подарунки: нехай це буде щось зовсім маленьке, але воно обов’язково поліпшить настрій близькій людині. Навіть кава в ліжко – це теж свято, бо воно наше, спільне.

Завжди бути поряд

Марія та Андрій Шпак працюють у вищому професійному училищі радіоелектроніки. Марія – практичний психолог, Андрій – майстер виробничого навчання. Кожен день їхнього сімейного життя насичений, цікавий та щасливий. Разом працюють, разом готують, приймають гостей, займаються спортом і полюбляють подорожувати.

– Кохання – це доля одна на двох, коли дивишся на світ її очима, відчуваєш серцем, – переконаний Андрій. – Ми дуже схожі – любимо тварин, пташок, а коли проходимо повз, вітаємося з ними, даємо їм імена.

– Наша особливість – ми постійно разом: прокидаємося, йдемо на роботу, працюємо, нас всюди бачать разом, – каже Марія Шпак. – Так приємно бути на роботі і знати, що я на четвертому поверсі, а мій Андрій на першому. Я вважаю таке постійне перебування поряд дуже цінним для родини.

Ця сім’я знає, що про кохання можна говорити і без слів, тому на конкурсі розповідали про це надзвичайне почуття хвилюючою, ніжною танцювальною композицією «Лав-сторі».

Натхнення в коханій людині

Молода, красива і романтична родина Людмили та Дениса Чук, які разом вже понад шість років, а вісім місяців тому побралися. Людмила працює незалежним юристом, Денис – ведучим караоке в ресторані «Елвіс». Вони активні, енергійні, сповнені надій на майбутнє. Свої почуття, події, які супроводжували їхню родину, втілили в романтичній танцювальній композиції «Миттєвості нашого життя».

Денис та Люда вже давно мріяли про конкурс «Молода сім’я» і щойно одружилися, одразу вирішили, що візьмуть у ньому участь.

– Головне – дарувати оточуючим позитив. І ми це робимо, починаючи з найменшого, – розповів Денис. – Навіть сімейною стравою, яку ми приготували, – оригінальний десерт у вигляді будиночка біля озера – намагалися подарувати кожному, хто на нього дивитиметься, можливість ненадовго повернутися у власне дитинство.

Коли спілкуєшся, з Людою та Денисом, впадає в очі та дитяча безтурботність і вміння радіти простим речам. Вони кохають одне одного і насолоджуються кожною миттю, проведеною разом.

– Юрист і артист – ідеальна пара, – зауважує Людмила. – Та й взагалі ми унікальна родина, бо нас справді відрізняє з-поміж багатьох інших сімей кохання. Нам пощастило, бо наші вінчальні батьки – сім’я, на яку хочеться рівнятися, ми дослухаємося до їхніх порад і знаємо, що поряд є ті люди, які завжди підтримають.

Запрошення в кіно стало приводом для створення сім’ї

Під №5 у конкурсі взяли участь Лариса та Павло Токарі. Лариса кандидат політичних наук, асистент кафедри міжнародних відносин Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича. Павло – завідувач відділу молодіжних і дитячих програм «Радіо Буковина» обласної держтелерадіокомпанії. Лариса та Павло разом виховують чарівну донечку Марічку. Сімейне життя цієї родини повне несподіванок, які дають їм змогу ще більше цінувати романтичні стосунки.

В сім’ї Лариси та Павла щиро підтримуються родинні традиції, які передаються з покоління в покоління.

– Ми познайомилися в університеті – готувалися до вечора іноземних мов, коли Лариса була на 3-му курсі, а я на 1-му, – розповів Павло. – Після того вечора ми два роки ходили університетом і навіть не віталися. А вже на випускному курсі вона, будучи на практиці, читала в нас лекції, я себе погано поводив на парі і вона попросила пересісти до неї ближче. На якомусь університетському заході Лариса запросила мене в кіно, і тепер кіно я дивлюся вже 8 років.
–Іноді нам не віриться, що ми вже стільки часу разом, що в нас вже така велика донечка, – додає Лариса. – Але ми просто щасливі і робимо для цього все можливе.

За результатами конкурсу сім’я Оксани та Сергія Барна перемогли у номінації «Сімейна гармонія», Лариса та Павло Токарі – «Родинний талант», Марія та Андрій Шпак – «Неповторна сім’я», Денис та Людмила Чук – «Найромантичніша сім’я», Олег і Тетяна Басараба – «Артистична сім’я». Титул «Молода сім’я – 2012 року» здобули Лариса та Павло Токарі, у номінації «Глядацькі симпатії» переможцями стали Денис та Людмила Чук.

Звичайно, кожен, хто прийшов подивитися конкурс, вболівав за своїх фаворитів і був переконаний, що саме вони заслуговують на перемогу, або ж цілком заслужено носили б титул будь-якої з номінацій. Але беззаперечним залишається те, що кожна з пар не залишила байдужим жодного глядача, достукавшись до кожного серця: хтось розчулив своєю душевністю та щирістю, хтось запалив яскраві посмішки на обличчях гостей у залі своїм гумором, хтось подивував власним талантом.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *