…Щоб уберегтися від недобросовісних компаньйонів, їх потрібно знати в обличчя

Білоруський завод з виготовлення оздоблювальних матеріалів ВАТ «Березабудматеріали», до асортименту яких належить і керамічна настінна плитка, випускає продукцію для ринку будматеріалів з 1967 року. На сьогодні завод виробляє облицювальну плитку на італійському обладнанні фірми SACMI за технологією подвійного випалу. Завдання підприємства – запропонувати своїм покупцям якісну та актуальну на ринку продукцію.

Сумлінність і відповідальність, грамотне планування ресурсів, контроль на кожному етапі виконання проекту і тісна співпраця з замовником гарантують отримання клієнтом якісного результату у встановлені терміни. Принципи, закладені в основу нашої діяльності, дозволяють нам поступово заробляти повагу замовників і партнерів. Ми цінуємо свою репутацію і докладаємо всіх зусиль, щоб її постійно підтверджувати.

На жаль, не завжди вдається отримати у відповідь від партнерів, з якими співпрацюємо, таке ж відповідальне ставлення і професійний підхід до роботи. Вдвічі неприємний факт, коли підприємство, з яким давно співпрацюєш, перестає виконувати умови угоди, а свої особисті проблеми намагається перекласти на плечі партнера. З чернівецьким підприємством ТОВ «Ярекс» (проспект Незалежності, 96), що займаються оптово-роздрібною торгівлею будматеріалами, ми працювали з 2003 року: постачали облицювальну плитку, яку «Ярекс» реалізовував через мережу своїх магазинів.

У 2009 році «Ярекс», замовивши і отримавши чотири вагони керамічної плитки, за отриманий товар не розрахувався. На сьогодні ТОВ «Ярекс» заборгував ВАТ «Березабудматеріали» 683 тис. 358, 84 грн., що складає близько 80 тис. доларів США. Згідно з укладеними угодами, термін розрахунку за продукцію складає 60 днів, але ні через 60 днів, ні через рік, ані навіть через три оплати від ТОВ «Ярекс» ми не отримали.

Для вирішення проблеми ми ставили питання про повернення продукції, але, виявилося, повертати нічого – все продано, а гроші від продажу, ймовірно, пішли на оплату відсотків за кредитами, які взяв директор ТОВ «Ярекс» Ярослав Холоднюк, або на будь-які інші потреби. Ми згодні на поетапний розрахунок – відрахування відсотків прибутку від продажів нині діючого магазину «Ярекса». Але керівництво цього підприємства замість того, щоб запропонувати зустрічні варіанти вирішення питання, розповідає про особисті проблеми – труднощі з продажем раніше придбаних складських приміщень, після продажу яких (вже протягом 3 років) з нами обіцяють розрахуватися.

Працювати комфортно з тим компаньйоном, який відчуває себе відповідальним не тільки за свій особистий бізнес, а й за успіх бізнесу партнера. Ми звертаємося до керівників підприємств, організацій, підприємців і закликаємо бути пильними: щоб уберегтися від недобросовісних компаньйонів, їх потрібно знати в обличчя!

 Сергій Антанюк, провідний інженер служби збуту ВАТ «Березасбудматеріали»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *