Світ

▶▶Найзатратніше шоу ▶▶Чоловіки, шикуйсь! ▶▶Різдва не буде… ▶▶Медаль і… горщик ▶▶Трилер дорожчий за кохання ▶▶

Найзатратніше шоу

Вибори президента США і конгресменів виявилися найдорожчими в історії країни й обійшлися у $5,3 млрд. Претендентам на посаду глави Білого дому передвиборчі заходи обійшлися у близько $1,5 млрд. Демократ Обама витратив більше, ніж республіканець Маккейн (відповідно $573 млн і $293 млн).

Чоловіки, шикуйсь!

Американка Енн Данвуді стала першою в історії США жінкою – чотиризірковим генералом. Віднині вона керує матеріально-технічним постачанням війська. Її чоловік, Крег Бротчі, дослужився лише до полковника! Утім, як будь-яка розумна жінка, Енн стверджує, що всіма успіхами завдячує чоловікові.

Різдва не буде…

Уряд Хорватії заборонив державним установам дарувати подарунки та влаштовувати новорічні й різдвяні вечірки. Таким чином вирішили зменшити витрати в умовах фінансової кризи. Іншим розпорядженням держслужбовцям «заморозили» зарплати до 800 євро на місяць, що на 20% менше, ніж зазвичай.

Медаль і… горщик

Організатори літньої Олімпіади 2012 року, яка відбудеться в Лондоні, заявили, що спортсменам-переможцям замість букетів квітів вручатимуть квітки в горщиках. Так оргкомітет вирішив підтримати Королівське садівниче товариство. Завозити імпортні екзотичні рослини для букетів британці відмовилися.

Трилер дорожчий за кохання

Рейтинг найбільшвисокооплачуваних белетристів очолила Джоан Роулінг. Автор 7 книг про Гаррі Поттера у жанрі фентезі за рік заробила $300 млн. Крім «Гаррі Поттера» та кількох сувенірних опусів, Джоан нічого не написала. На другій позиції Джеймс Паттерсон («Кішки-мишки» і «Цілуючи дівчат»). За рік майстер сучасного трилера заробив $50 млн. Третій – Стівен Кінг, його дохід — $45 млн. Сумарний наклад приблизно чотирьох десятків його книжок — 350 млн. Четвертий – майстер політичного трилера Том Кленсі ($35 млн). Замикає п’ятірку Даніела Стіл (США) — $30 млн. Вона спеціалізується на любовних романах і має ще одне досягнення: вона виходила заміж 5 разів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *