Світ

Словакія перейде на євро
ЄС дозволив Словакії увійти в зону євро від 1 січня 2009 року. Таким чином ця країна стане 16-м членом Єврозони. Нині 1 євро дорівнює 30,293 словацької крони.

Мобілка?
Ні, кажан!
19-річна британка знайшла у бюстгальтері кажанча. Майже весь день дівчина думала, що то вібрує мобільний телефон. Лише після обіду британка виявила сірого новосела. Мабуть, малюк заховався в білизні, коли дівчина сушила її на вулиці після прання.

Кіт-екстремал
У Голландії рудий кіт заліз відпочити до сусідської пральної машини і витримав півгодини прання за температури 40 градусів. Господарі викликали для випраного кота ветеринара. На згадку про пригоду котові залишився лише защемлений хвіст.

ЮНЕСКО поповнює списки
До списку культурного спадку людства ЮНЕСКО додані ще три історичних пам’ятники. Це глиняні будинки в Китаї, давнє сховище рабів-утікачів на острові Маврикій і пам’ятники Набатейського царства в Саудівській Аравії.
Деспот – Великий Росіянин
У російському аналогу «Великих Українців» перше місце посідає Йосип Сталін. На другому – Володимир Висоцький, на третьому – Ленін. Загалом на другому етапі проекту вже проголосувало майже 1,3 мільйони людей. Третій етап голосування почнеться у вересні. До нього ввійдуть ще Микола ІІ, Іван Грозний, Сергій Єсенін, Сергій Радонезький, Олександр Пушкін, Антон Чехов, Петро І і Юрій Гагарін. Коли Сталін посяде перше місце і на третьому етапі, в Росії очікується скандал, подібний до того, коли Великим Українцем став Ярослав Мудрий.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *