Студентський центр зайнятості влаштовує на роботу охочих

Для тих, кому не терпиться скуштувати смак роботи і самостійно зароблених грошей, профспілка студентів ЧНУ ще пів року тому відкрила власний центр зайнятості.

Молодь часто нарікає на відсутність роботи. Тому своєрідним містком між студентами й роботодавцями і став центр зайнятості при профспілці ЧНУ. Він не є окремою організацією, а, за словами голови первинної профспілкової організації студентів ЧНУ Віталія КІНДЗЕРСЬКОГО, діє на базі профспілки, точніше – комісії із захисту соціально-економічних прав студентів. Члени комісії займаються пошуком вільних вакансій, а для цього читають газети, вуличні оголошення та безпосередньо спілкуються з роботодавцями.

– Наше завдання – знайти робоче місце і направити туди студента. Немає гарантії, що його стовідсотково влаштують, адже багато залежить від самої людини – її професійних, етичних та моральних якостей. Та ми даємо можливість студентам зайняти себе і покращити своє фінансове становище, – розповідає Віталій.

Від дистриб’ютора – до роботи за фахом

Робота, яку пропонують студентам – різна. Починаючи від дистриб’юторів, касирів чи продавців і закінчуючи роботою за спеціальністю. Деякі роботодавці, дізнавшись про студентський центр зайнятості, самі звертаються до профспілки.

Центр зайнятості діє лише від квітня цього року. За цей час сюди звернулося 60 осіб. У поточному навчальному році з 18 звернень 10 осіб були успішно працевлаштовані.

Вовка боятися – в ліс не ходити

…Дуже часто студенти, маючи велике бажання працювати, стикаються із таким явищем, як… страх. Хтось боїться співбесіди, інші – відсутності досвіду чи некомпетентності. Для таких активісти Центру проводять спеціальні семінари.

– Ми навчатимемо елементарних речей, які повинен знати кожен: це і написання резюме, й алгоритм поведінки при співбесіді. Дуже важливо правильно поводитися під час спілкування з роботодавцем. Та й зовнішній вигляд майбутнього працівника відіграє не останню роль, – каже керівник центру зайнятості і голова комісії з соціально-економічних прав студентів Ігор ЛЯСКОВСЬКИЙ.

Але завдання студентського центру зайнятості не обмежується тільки пошуком місця роботи, – переконує Віталій Кіндзерський. – Ми прагнемо навчити студентів робити це в подальшому самостійно.

Отже, детальна інформація – у Профспілці студентів (вул. Стасюка, 4В), або за телефоном: (03722) 3-22-44.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *