Сонячна зарядка Бонсай для iPhone та iPad – гарний аксесуар для дому та роботи.

Electree – це сучасна дизайнерська скульптура від французького дизайнера Vivien Muller, що на вигляд нагадує японське дерево Бонсай, листя якого досить невеликі і являють собою фотоелектричні панелі, що дозволяють заряджати мобільні пристрої тільки за допомогою сонячного світла. Енергія, вироблена на панельках в денний час, зберігається в прихованій батареї, котра і живить Ваш iPhone. Отже, якщо батарея заряджена повністю, дерево буде заряджати ваш апарат навіть без участі сонця.

photo_electree

Дерево складається із 27 «листків», що розташовані на висоті приблизно 40 см, та дозволяють зарядити 13,500 mAh  батарею. Electree має також функцію бездротової зарядки, а USB роз’єм дозволяє заряджати будь-які телефони, планшети та плеєри.

Electree поставляється частинами, котрі ви збираєте, щоби створити своє власне домашнє дерево. Цей метод дозволяє створювати безкінечну кількість варіацій та форм Бонсаю. Ви можете змоделювати його відповідно до ваших побажань і в той же час оптимізувати орієнтацію фотоелектричних елементів, тим самим підвищивши його ефективність. Наприклад, направити у бік вікна, щоби зробити розташування гілочок більш природнім.

На даний момент доступне передзамовлення Electree з їх офіційного сайту. Його ціна складає 349 євро.

Дане унікальне дизайнерське рішення зробить процес зарядки вашого  iPhone чи iPad більш гарним і економічним. Радує, що дані технології уже зараз дозволяють нам обійтись і поступово відмовитись від розеток. Дизайнери бажають, щоби цей проект переріс у дещо більше – щоб такі дерева з’являлись на вулицях та освічували все навколо. Непоганий задум, чи не так?

Руслан КОЗЛОВ, “Версії”

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *