ПОГЛЯД: світ жорстокий, егоїстичний і самолюбний, уся його емпатія декларативна…

Je suis Bucha? Ні? А може Je suis Mariupol? Також ні?

Знайдіть мені хоча б 100 французів на усю Францію, у кого аватарки в фейсбуці з напівпрозорим прапором України і з такими підписами, бо я не знайшов.

А у нас, майже в кожного другого українця, якщо пролистати аватарки на кілька назад, то там точно буде півпрозорий прапор Франції і усі ті безконечні жесуі. У нас навіть таких людей було більше, аніж тих, у яких є хоч щось про Майдан, Небесну Сотню або війну на Донбасі. Це так було гламурно підтримати гламурну Францію, якщо ти така гламурна інстачіка. А Україна? Ой, ну всьо! Явнєпалітікі!

Ні, безумовно, світ об’єднаний і нам допомагає. І ми всі за це дуже вдячні. Нам красномовно співчувають. І зброю передають і розвіддані. Хто зна, де б ми були без цієї допомоги?

Я, звісно, можу помилятись, та часто мені вся ця підтримка та допомога нагадує дріб’язкову милостиню, яку подають нужденному. Забезпечена людина витягне 10 гривень і віддасть жебраку лише для того, щоб він відчепився, бо брудний і запах неприємний. Так інколи і з нами, просто щоб відчепились.

Віддаю належне витримці нашого президента. Кожного разу, при кожному звернені до чергового парламенту, кнесету, сейму чи конгресу він невтомно ставить одне і те ж питання – скільки ще має загинути українців, щоб ви наважились нам допомогти? І лише зараз, на 42-ий день повномасштабного вторгнення росії, я зрозумів відповідь на це питання – та хоч усі, нам байдуже.

Санкції? Чудово! Але вони їх цідять дрібними дозами, щоб боронь Боже не втратити росію. Нам усім здавалось, ну що вже після різанини в Бучі буде остання крапля терпіння. Але ні. Вмирайте українці, у вас це добре виходить. А ми лише трішки посумуємо.

Ні, ну реально, яку таку дику дич має вчудити росія, щоб її виключили з радбезу ООН і позбавили права вето, щоб її виключили з усюди, щоб її відключили від цивілізації цілковито? Ніхто немає відповіді на це питання. Світовий порядок, у якому ми досі живемо, не готував таких сценаріїв.

А Франція від 1 квітня знову почне видавати візи росіянам (офіційно на сайті генконсульства Франції в москві) і так урочисто про це заявила – Франція знову відкрита для росіян! Чудово! Дякую, дуже дякую! Мерсі боку блять!

І не кажіть, що уряд то не народ. Гляньте на Угорщину. Місяць жорстокої війни в прямому етері, вбивства, гвалтування і ріки крові. Орбан відкрито підтримує путіна. Ніяких санкцій проти росії. Забороняє через територію Угорщини поставляти зброю для України. Ну, одним словом, цілий місяць така собі мадярська народна республіка у відповідній позі перед путіним. І цей самий орбан виграє на виборах з вагомим відривом від найближчого конкурента. Хто за нього голосував, марсіяни? Ні, Угорці! І Аналогічно всюди.

Світ жорстокий, егоїстичний і самолюбний. Вся емпатія дуже декларативна і не дієва. І нам, українцям, варто це засвоїти. Наше (свобода, земля, життя, море) буде те, що ми самі в стані захистити і відстояти. Скільки ми самі готові заплатити за це все найдорожчої ціни.

І попри все це, я в захваті від Бориса (Джонсон – ред.). Щось таки він робить не системне. Таке, що випадає з вищенаведених аргументів. Хто зна, може завдяки йому, ситуація реально переламається? І нехай цей емоційний допис буде проілюстрований світлинами саме цієї Людини.

Володимир Шурубура, ФБ

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *