Як вибрати холодильник для дому

У кожному домі є потреба в забезпеченні умов для тривалого зберігання продуктів. Для цього необхідно придбати холодильник, який стане важливим та корисним елементом кухонного облаштування. Ринок великої побутової техніки пропонує багато моделей, які відрізняються вартістю, зовнішнім виглядом, функціональністю, місткістю. Щоб зробити правильний вибір, треба насамперед ознайомитися з основними характеристиками холодильників.

Корисний об’єм і розміри


Якщо в кухні достатньо місця для великого холодильника, рекомендується перевірити ширину та висоту коридорів, дверних отворів, кабіни ліфта та інших місць, де він буде проноситься. А ще потрібно визначитись із місткістю. Тут все залежить від кількості людей, які проживають в помешканні. Місткість вираховується у співвідношенні чисельності членів сім’ї з об’ємом камер в літрах:
1-2 — 250–380;
3-4 — 380–500;
5 і більше — від 500.
Габарити підбираються залежно від вільного простору на кухні. Тому перед тим, як купити холодильник Samsung в інтернет-магазині, треба з’ясувати параметри моделі. Попередньо рекомендується визначитися з місцем, призначеним для пристрою, та виміряти його кордони, враховуючи додатково по 5 см із боків і позаду (простір для двигуна) та 10 см зверху. Якщо не врахувати запас відстані, агрегат буде працювати інтенсивніше. А це, своєю чергою, відіб’ється на додаткових витратах за електроенергію та може спровокувати поломку побутової техніки.

Тип конструкції та технологія розморожування


Сучасні моделі відрізняються конфігурацією розташування відділень. Двокамерні можуть бути з морозилкою зверху, знизу чи збоку. У холодильників типу Side-by-Side обидва відділення знаходяться за одними дверима. Ще пропонуються пристрої дорогі та з великими габаритами. Це варіанти з французькими дверцями. Морозилка у них знаходиться знизу. Верхнє відділення відкривається двома дверима в різні сторони. Технології розморожування поділяються на автоматичну, ручну та No Frost. Перша передбачає виведення конденсату через спеціальний канал. Ручна технологія — це самостійне видалення пластів льоду, які утворюються на стінках камери. No Frost — найзручніша технологія з системою обдуву, яка запобігає утворенню конденсату. Також холодильники відрізняються додатковими опціями. У деяких моделей є функції генератора льоду, зони свіжості, захисту від дітей, зовнішнього сенсорного керування тощо. При виборі агрегата важливо враховувати всі основні характеристики (розміри, глибину та розташування камер, дизайн, об’єм тощо). Тоді легко придбати холодильник, який гармонійно впишеться в інтер’єр кухні та буде справно працювати протягом багатьох років.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *