Сьогодні Папієв і Борисов урочисто запалили факел другої гілки газогону. Без Януковича

До сьогоднішнього дня місто Чернівці було єдиним обласним центром в Україні, який забезпечувався подачею газу тільки від однієї газорозподільної станції «Шубранець». У зв’язку з цим у газових мережах був аварійно недостатній тиск газу. У випадку ж аварії на цій газорозподільній станції місто взагалі могло залишитися без газу на невизначений термін. З метою упередження аварійних ситуацій в газопостачанні міста і техногенних катастроф в зимовий період Чернівецька міська рада прийняла рішення про виготовлення проектної документації на будівництво газопроводу високого тиску від газорозподільної станції с. Топорівці Новоселицького району до м. Чернівці та реконструкцію ГРС  у Топорівцях.

 Розпочали будівництво  2005 року. Протяжність газопроводу –15,3 км. Загальна вартість будівництва – 21,5 млн. грн., з них 11, 8 млн. грн. освоєно поточного року. Замовником  газопроводу є Чернівецька міська рада. Головний проектувальник – «Чернівціагропроект», потужність нового газогону –  30 тис. кубометрів газу на годину. Головним підрядником у будівництві газогону була  ДК «Укргазвидобування», яку очолює наш земляк Юрій Борисов. Саме Борисов з губернатором краю Михайлом Папієвим і запалили блакитний вогник нового газогону.

Губернатор Буковини Михайло Папієв, Директор компанії «Укргазвидобування» Юрій Борисов, Голова Правління ПАТ «Чернівцігаз» Геннадій Федоряк та секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин обговорюють значення нового газогону
Директор компанії «Укргазвидобування» Юрій Борисов відкручує вентиль газогону
І ось вона довгоочікувана мить – вогник запалено

Галина Єреміца

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *