У Чернівецької митниці новий начальник

Ним став Юрій Герасимов, який раніше був виконувачем обов’язків керівника.


Фото: Чернівецька митниця

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Чернівецької митниці: “Наказом Державної митної служби України від 22.01.2024 року Герасимова Юрія Володимировича, який з 10.10.2023 року був виконувачем обов’язків начальника Чернівецької митниці, призначено на посаду начальника Чернівецької митниці”.
Юрій Герасимов – випускник Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого, за фахом юрист. З 2004 до 2021 року служив на офіцерських посадах в оперативних підрозділах Служби безпеки України. Має звання полковника і статус учасника бойових дій.
У вересні 2021 року почав працювати в митних органах. Зокрема, очолював Харківську та Одеську митниці. А з 10 жовтня 2023 року виконував обов’язки начальника Чернівецької митниці. Одружений, виховує двох дітей.
Нагадаємо, що перед Герасимовим виконувача обов’язків керівника Чернівецької митниці звільнили через можливу причетність до контрабанди електронних сигарет. Про це інформувала Державна митна служба.
Як повідомлялося, у серпні минулого року під час позапланової перевірки виявили, що посадовці могли допомогти ввезти з Румунії в Україну поза митним контролем електронні сигарети на суму у понад 40 млн гривень. Митні органи Румунії підтвердили цю інформацію.
Правоохоронці встановлюють всіх, хто може бути причетним до цієї схеми. Вжито дисциплінарних заходів до 17 митників, а керівника Чернівецької митниці звільнили.
Також двом митникам повідомили підозри у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки. Пізніше обов’язки керівника Чернівецької митниці аж до призначення його начальником виконував Юрій Герасимов.
За даними декларації, Юрій Герасимов тримає у банках майже 50 тис. грн та 9999 доларів, а готівкою зберігає 10 тис. доларів. На Харківській та Одеській митницях його зарплата відповідно становила 168,5 тис. грн та 174,7 тис. грн. Він також має кілька земельних ділянок. У його дружини також є банківські рахунки та кошти, що зберігаються вдома, які суттєво більші за чоловікові. Неля Герасимова працює у селянському господарстві. Має кввартиру у Харкові. 2019 року вона купила автівку “Toyota Camry” 2019 року випуску, а у червні 2022 року придбала легковий автомобіль “Toyota Rav4” 2020 року випуску. Сам пан Юрій володіє мотоциклом “HARLEY-DAVIDSON” 2008 року випуску.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *