Результати операції «Новорічна ялинка»

ДЕРЖАВНА ЕКОЛОГІЧНА ІНСПЕКЦІЯ В ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛАСТI

З метою охорони та недопущення в передноворічний період порушень чинного природоохоронного законодавства України при заготівлі, транспортуванні та реалізації хвойних дерев Державною екологічною інспекцією в Чернівецькій області здійснено ряд відповідних, практичних заходів щодо організації та проведення в області операції «Новорічна ялинка».

Для ефективного проведення операції в області було створено 9 спеціальних рейдових груп, розроблені графіки проведення рейдів та визначені їх маршрути. На автошляхах, залізничних та автобусних станціях на в’їзді в місто Чернівці та постах ДАІ були організовані перевірки документів на придбання і перевезення новорічних ялинок. Працівниками Держекоінспекції в Чернівецькій області під час перевірок були охоплені також всі ринки міста Чернівці та райцентрів області і місця стихійної торгівлі новорічними ялинками. За порушення порядку збуту об’єктів рослинного світу підготовлено та передано для подальшого розгляду в суди області 7 протоколів про адміністративні правопорушення.

Працівниками Держекоінспекції також через засоби масової інформації (преса, радіомовлення, телебачення) проводилась роз’яснювальна робота щодо необхідності збереження хвойних дерев та використання новорічних букетів і гірлянд, настільних і настінних композицій, штучних ялинок, як альтернативу природнім зеленим насадженням під час проведення Новорічних свят. Також інформували населення про проведення рейдових перевірок щодо законності заготівлі, транспортування і реалізації хвойних дерев та відповідальність за незаконне придбання чи реалізацію їх. Тим самим спонукали населення області не лише до гуманного ставлення по відношенню до природи, але й до проявів високої екологічної культури. І, як показують результати проведених рейдових перевірок рівень екологічної культури в наших громадян покращується, адже з кожним роком кількість порушень природоохоронного законодавства України в цій сфері зменшується.

Заступник начальника інспекції С. Микитчук

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *